Middag

Biff Chop Suey

2 Mins read

Det er ingen hemmelighet her i huset at hvis jeg får velge restaurant/take away da blir det asiatisk. Jeg simpeltent elsker det asiatiske kjøkkenet og her finner jeg tonnevis med motivasjon og inspirasjon til å lage mat og finner virkelig matgleden. Nå skal jeg gi dere oppskriften på min kjære mann sin favoritt når vi er ute å spiser på asiatisk restaurant (en favoritt han ikke er alene om å like!) nemlig: Biff Chop Suey.

Biff Chop Suey er en favoritt på kinesiske og asiatiske restauranter og take away steder her til lands. Det er kanskje ikke så rart for denne retten byr på saftig kjøttstykker og crunchy grønnsaker, hvor alt sammen er omringet av en smaksrik saus som byr på en fest for smaksløkene. Denne oppskriften byr på en skikkelig restaurantfølelse! Så enkelt er det visst å ta med seg restauranten hjem!

Biff Chop Suey

Ingredienser:

 • 3-500 g biff i strimler
 • 3 ss maizena
 • 2 ts natron
 • 2 ss vann
 • ¼ ts salt
 • ¼ ts pepper
 • 1 boks babymais
 • 1 brokkoli
 • 1 boks vannkastanjer
 • 1 boks bambusskudd
 • 3 hvitløksfedd
 • 2-3 gulrøtter
 • Olje til steking
 • Ris eller nudler til servering

Sop Suey Saus:

 • 4 dl vann
 • 5 ss soyasaus
 • 2 ss brunt sukker
 • 3 ts buljongpulver (1/2 knust buljongterning)
 • 2 ss maizena

Slik gjør du det:

 1. Ha biffstrimlene i en passe stor bolle. Tilsett 2 ss vann og prøv å skill alle strimlene litt fra hverandre. Tilsett salt, pepper, natron og maizena. Bland godt sammen slik at alle strimlene blir dekket av denne blandingen. Sett deretter til side i minst 10 minutter.
 2. Kok brokkoli i ønsket størrelse i en kjele, hell av vannet og sett til side. Gjør klar de andre ingrediensene, det går fort unna når vi skal starte å steke! Skjær gulroten i tynne skiver, hell av vannet på de hermetiske grønnsakene og finhakk eller press hvitløken.
 3. Bland deretter sammen alle ingrediensene til sausen i en bolle eller et desilitermål. Rør godt sammen i et par minutter slik at sukkeret løser seg opp. Pga maizenaen vil det ofte danne seg et litt tykt lag med stivelse nederst så enten rør jevnlig eller husk å rør opp sausen før du heller den over grønnsakene senere. Sett sausen til side.
 4. Varm litt olje på medium varme i en høy stekepanne eller wokpanne. Gjennomstek biffstrimlene ved å steke de et par minutter på hver side før du tar de ut av panna og setter de til side.
 5. Start å koke nudler/ris.
 6. Ha oppi litt mer olje i stekepanna og sett opp varmen på plata til høy. Tilsett hvitløken. La denne frese i 30-60 sekunder før du tilsetter gulrotskivene og brokkolien. Stek dette godt sammen i cirka 3 minutter mens du rører jevnlig, ha oppi mer olje hvis det er et behov.
 7. Hell over de resterende grønnsakene og stek det i 2-3 minutter før du har over sausen (husk å rør!) og biffstrimlene.
 8. La sausen tykne på middels til høy varme i cirka 10 minutter under jevnlig omrøring.
 9. Server med ris eller nudler.
 10. Nyt!
You may also like
Middag

Slow Cooker Biff Curry

6 timer Cook
Denne biff curryen slenger du sammen på bare 5-10 minutter! La maten kose seg i slow cookeren i noen timer og du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138f981e1cb', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)
Ukategorisert

Asiatisk Biff- og løkgryte

1 Mins read
Asiatisk Biff- og løkgryte er en rask og fantastisk velsmakende middagsrett du lett slenger sammen på rundt 30 minutter. Server sammen med… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138f981fcb0', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Kyllingboller i sesamsaus

1 Mins read
Prøv deg på disse smakfulle kyllingkjøttbollene servert sammen en søt og god saus. Slik gjør du det: __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138f982145b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: