MiddagUkemeny

Ukemeny – Uke 6

1 Mins read

Nå begynner vi å komme godt i gang med året og jeg ser det at det enda mange som stiller det klassiske spørsmålet “hva skal vi ha til middag i dag?”

I tillegg til litt inspirasjon med ukemenyen for uke 6 vil jeg også bare komme med et lite tips! Sett dere ned sammen alle som er med på middagene, sett dere ned en gang i uka. Skriv opp en meny hver uke og prøv så godt dere kan å holde dere til den og prøv så langt det lar seg gjøre å handle max 1-2 ganger i uka. De 15-20 minuttene det tar dere å sette sammen en ukemeny og en handleliste for hva som trengs til hver rett kan fort spare dere både tid og penger senere. Snakker med mye erfaring på dette punktet altså!


Ukemeny – Uke 6

Mandag – Potetsuppe

Tirsdag – Fiskegrateng

Onsdag – Kremet kyllingsuppe

Torsdag – Vegetargryte med kokos

Fredag – Baconsurret kyllingfilet

Lørdag – Løksuppe

Søndag – Spicy Poke Bowl

Uka består ikke bare av middager. Derfor har jeg valgt ut to oppskrifter jeg synes kan få skinne litt ekstra denne uka:

Ukens søteoppskrift: Mangopudding

Ukens ekstra: Energibar med havre og banan

Nedenfor finner du en total handleliste for alle de 7 middagene i denne ukas middagsmeny. Jeg forventer at salt, pepper, sukker, mel og olje til steking er noe man har fra før. Noen har mest sannsynlig en eller flere av disse ingrediensene hjemme fra før av, noe som da bare gjør det billigere å følge ukas meny. Men for de som lurer, en handlekurv med de samme varene på handleliste kom på ca. 1298kr.

HANDLELISTE

Grønnsaker:

 • 2-3 kg poteter
 • 1 bunt vårløk
 • 5 gul løk
 • 2-3 hvitløk
 • 1 pk gulrøtter
 • 1 purreløk
 • 1 sitron
 • 1 pk sjalottløk
 • 1 lime
 • 4-500 g søtpoteter
 • 1 stk rød chili
 • 1 fersk ingefær
 • 1 pk frosne grønnsaker
 • 2-4 avokado
 • 2-3 mango
 • 1 rød paprika
 • 1 grønn paprika

Meieriprodukter og egg:

 • 1 fløte (3 dl)
 • 1 beger creme fraiche
 • 1 pk cheddar
 • 1 1L melk
 • 1 150g gulost

Kjøtt, fisk og kylling:

 • 2 pk bacon
 • 4-500 g hvit fisk
 • Ca. 1 kg kyllingfilet
 • 1 salmalaks

Annet:

 • 1 liten sennep
 • 500 g makaroni
 • 1 pk griljermel
 • 1 pk muskatnøtt
 • 1 pk grønnsaksbuljong
 • 1 pk kyllingbuljong
 • 1 boks kokosmelk
 • 1 spisskummen
 • 1 gurkemeie
 • 1 glass peanøttsmør
 • 1 pk laurbærblad
 • 1 potte timian
 • 1 pk fullkornsris
 • 1 sriracha saus
 • 1 soyasaus
 • 1 pk sesamfrø

Nyt Middagen!

You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518d550c7a2d', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518d550c8d8b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518d550c9fa5', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: