Dim Sum med svin

1.2K

Dim Sum, eller Siu Mai som det også kalles, var den første ordentlig asiatiske maten jeg smakte på foruten stekte nudler. Jeg husker enda den dagen jeg var på besøk hos en god venninne og denne store, rare bambuskurven ble plassert midt på spisebordet. Ved siden av tallerkenen var det plassert spisepinner og en liten skål til å ha saus eller dip oppi. Her fikk jeg servert to typer; en med reker og en med svin. De smakte helt himmelsk!

Med skalldyrallergi i heimen nå er det sjeldent vi har skalldyr på menyen, men dim sum med svin er heldigvis ikke noe dårligere enn de med reker/scampi! Denne oppskriften på dim sum er virkelig noe av det beste jeg har kommet opp med når jeg har prøvd å kopiere smaken til ferdigprodukter jeg virkelig liker. Det tok noen år, men nå begynner jeg virkelig å bli fornøyd med oppskriften så jeg velger å dele den med dere! Håper denne oppskriften gir dere like mye glede rundt middagsbordet og på kjøkkenet som den har gitt og vil gi oss videre.

Dim Sum m/svin (ca. 30 stk)

Ingredienser:

 • 800g kjøttdeig
 • 40 g shitakesopp
 • 1-2 hvitløksfedd
 • 3 ts soyasaus
 • 2 ss maizena
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts olje
 • 1 ts (brunt)sukker
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper
 • ½ gulrot til pynt
 • 1 pk wonton ark

Slik gjør du det:

 1. Tilberede shitakesoppen hvis den trenger det (noen typer trenger å legges i vann osv. så hvis du ikke kjøper fersk, sjekk pakningen). Finhakk soppen, og sett til side. Finhakk hvitløksfedd. Skjær gulroten i små terninger.
 2.  Bland sammen kjøttdeig og maizena i en bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene utenom wonton ark og gulrot. La blandingen hvile i minst 30 minutter slik at smakene får satt seg skikkelig.
 3. Legg ut noen wonton ark på benken foran deg. Ha cirka en spiseskje med fyll midt på wonton arket. Fold arket oppetter siden på «haugen» med fyll og vri rundt slik at wonton arket kleber seg fast. Pynt med en eller flere gulrotbiter på toppen.
 4. Legg alle de ferdige dim sumene over i en bambussteamer eller en dampkurv. Sett over en kokende kjele eller stekepanne med vann slik at du får steamet dim summen. La de stå i 15-20 minutter til de er helt gjennomstekt.
 5. Hvis du ikke har en steamer kan du også tilberede de på samme måte som en gyoza. Varm opp en stekepanne med litt olje. Sett dim sumen ned i panna, la de steke i 1-2 minutter slik at de får litt fargen under, dekk deretter bunnen av stekepanna med vann og sett på lokk. La dampe til vannet er helt borte.
 6. Server med forskjellige asiatiske sauser og/eller dressinger.
 7. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: