AnnetSauser, dip & marinader

Appelsincurd (appelsinkrem)

1 Mins read

Appelsincurd er på mange måter akkurat det samme som lemon curd bare med appelsiner. Det passer perfekt til diverse bakverk og gjærbakster som for eksempel fyll, eller du kan bruke det som pålegg på nybakte rundstykker og scones.

Jeg må nok innrømme at favoritten min er å bruke appelsincurd som en del av en skikkelig god kake. Denne appelsincurden er faktisk en av komponentene i årets påskekake som jeg snart kommer med oppskrift på! Appelsiner hører jo påsken til for veldig mange av oss, så hvorfor ikke lage et deilig glass med appelsincurd som kan brukes til det aller meste nå i påsken?

Appelsincurd

Ingredienser:

 • 2 appelsiner (saft + revet skall)
 • 125 g sukker
 • 6 eggeplommer
 • ½ sitron
 • 80 g smør

Slik gjør du det:

 1. Start med å ha alle ingrediensene i en bakebolle. Klem ut saften av sitronen og appelsinene, samt riv skallet på appelsinene på et rivjern så du også får med det i bakebollen.
 2. Finn frem en kjele og fyll den halvfull med vann. Sett plata på fult slik at du får kokt opp vannet, og slå dermed ned på varmen. Sett bakebollen over kjelen slik at den står i vannbad.
 3. La appelsincurden bli god og tykk under jevnlig omrøring over vannbad. Dette tar gjerne litt tid, og avhenger av tykkelsen og størrelsen på bollen.
 4. Når det har blitt en skikkelig god og tykk krem, setter du en sil over et desilitermål eller lignende og siler ut klumper og appelsinskall.
 5. La appelsincurden avkjøle seg helt før du har den over på et lufttett glass.
 6. Server som kakefyll eller pålegg.
 7. Nyt!
You may also like
KakerKaker og Dessert

Rocky Road Påske-edition

1 Mins read
I påsken blir det ofte mye å kose seg med. Denne enkle rocky road versjonen er ideell for å bruke alt av… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518e6bb67d71', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

PåskeBrownies

1 Mins read
Påsken er rett rundt hjørnet og da er det viktig å unne seg noe godt! Denne påskebrowniesen passer perfekt til alt fra… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518e6bb69eba', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Annet

Oppskriftene du MÅ ha i påsken

1 Mins read
Påsken er over oss og det betyr ferie og kos for mange. Påsken forbinder mange med god mat og godt selskap. Jeg… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518e6bb6b911', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: