Appelsincurd (appelsinkrem)

1.2K

Appelsincurd er på mange måter akkurat det samme som lemon curd bare med appelsiner. Det passer perfekt til diverse bakverk og gjærbakster som for eksempel fyll, eller du kan bruke det som pålegg på nybakte rundstykker og scones.

Jeg må nok innrømme at favoritten min er å bruke appelsincurd som en del av en skikkelig god kake. Denne appelsincurden er faktisk en av komponentene i årets påskekake som jeg snart kommer med oppskrift på! Appelsiner hører jo påsken til for veldig mange av oss, så hvorfor ikke lage et deilig glass med appelsincurd som kan brukes til det aller meste nå i påsken?

Appelsincurd

Ingredienser:

 • 2 appelsiner (saft + revet skall)
 • 125 g sukker
 • 6 eggeplommer
 • ½ sitron
 • 80 g smør

Slik gjør du det:

 1. Start med å ha alle ingrediensene i en bakebolle. Klem ut saften av sitronen og appelsinene, samt riv skallet på appelsinene på et rivjern så du også får med det i bakebollen.
 2. Finn frem en kjele og fyll den halvfull med vann. Sett plata på fult slik at du får kokt opp vannet, og slå dermed ned på varmen. Sett bakebollen over kjelen slik at den står i vannbad.
 3. La appelsincurden bli god og tykk under jevnlig omrøring over vannbad. Dette tar gjerne litt tid, og avhenger av tykkelsen og størrelsen på bollen.
 4. Når det har blitt en skikkelig god og tykk krem, setter du en sil over et desilitermål eller lignende og siler ut klumper og appelsinskall.
 5. La appelsincurden avkjøle seg helt før du har den over på et lufttett glass.
 6. Server som kakefyll eller pålegg.
 7. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: