Kremet pestopasta

834

Jeg har ganske lenge vært skeptisk til pesto. Ikke spør meg hvorfor, jeg har absolutt ingen annen unnskyldning enn at jeg synes det så og luktet rart ut som liten og derfor bestemte meg for å ikke like det. Det var ikke før rundt 6-7 år siden pesto begynte å bli et tema igjen. Jeg fant nemlig en oppskrift på nettet på en kald kyllingsalat med da pesto som saus. Dette var da grønn pesto, og jeg kastet meg ut i det. Salaten hadde den uslåelige kombinasjonen av pasta, grønn pesto, kylling og pinjekjerner. Enden på visa; jeg ble solgt. Pesto har vært en slager siden!

Så oppdaget jeg rød pesto. Her var jeg også litt skeptisk til å starte med. Klarte liksom ikke helt å plassere den eller skjønne helt hva jeg skulle gjøre med den. Frem til jeg så noen lage pastasaus med rød pesto! Det er ingen hemmelighet at pasta og italiensk (og asiatisk) er mine yndlingskjøkken, så når jeg finner noe nytt jeg virkelig vil prøve så tar det ikke lang tid før jeg prøver det ut. Til motsetning fra filmen som inspirerte meg til å lage denne pestosausen så har jeg en sterk mening om at parmesan og pasta nesten er uatskillelige, og derfor måtte selvfølgelig parmesan få være med i sausen. Jeg endte dermed opp med denne himmelske kermete pestopastaen:

Kremet pestopasta

Ingredienser:

 • Ca. 500 g pasta
 • 6-7 ss rød pesto
 • 3 dl fløte / helmelk
 • 3 hvitløksfedd
 • 10 cherrytomater
 • 60 g parmesan
 • Olje til steking

Slik gjør du det:

 1. Kok pastaen som anvendt på pakken.
 2. Finhakk hvitløk. Del cherrytomatene i to og riv parmesanen.
 3. Start med å varme litt olje i en litt høy stekepanne Fres hvitløk i et par minutter.
 4. Tilsett fløte/helmelk, tomater og pesto. Rør dette godt sammen. La det koke opp, deretter la det stå å småputre i noen minutter på medium varme til sausen begynner å tykne. Ha deretter i parmesanen slik at det blir en god og kremet saus.
 5. Server saus og pasta hver for seg eller bland sammen før servering, jeg pleier å gjøre sistnevnte!
 6. Nyt!

Join the Conversation

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: