MiddagVegetar

Kremet pestopasta

1 Mins read

Jeg har ganske lenge vært skeptisk til pesto. Ikke spør meg hvorfor, jeg har absolutt ingen annen unnskyldning enn at jeg synes det så og luktet rart ut som liten og derfor bestemte meg for å ikke like det. Det var ikke før rundt 6-7 år siden pesto begynte å bli et tema igjen. Jeg fant nemlig en oppskrift på nettet på en kald kyllingsalat med da pesto som saus. Dette var da grønn pesto, og jeg kastet meg ut i det. Salaten hadde den uslåelige kombinasjonen av pasta, grønn pesto, kylling og pinjekjerner. Enden på visa; jeg ble solgt. Pesto har vært en slager siden!

Så oppdaget jeg rød pesto. Her var jeg også litt skeptisk til å starte med. Klarte liksom ikke helt å plassere den eller skjønne helt hva jeg skulle gjøre med den. Frem til jeg så noen lage pastasaus med rød pesto! Det er ingen hemmelighet at pasta og italiensk (og asiatisk) er mine yndlingskjøkken, så når jeg finner noe nytt jeg virkelig vil prøve så tar det ikke lang tid før jeg prøver det ut. Til motsetning fra filmen som inspirerte meg til å lage denne pestosausen så har jeg en sterk mening om at parmesan og pasta nesten er uatskillelige, og derfor måtte selvfølgelig parmesan få være med i sausen. Jeg endte dermed opp med denne himmelske kermete pestopastaen:

Kremet pestopasta

Ingredienser:

 • Ca. 500 g pasta
 • 6-7 ss rød pesto
 • 3 dl fløte / helmelk
 • 3 hvitløksfedd
 • 10 cherrytomater
 • 60 g parmesan
 • Olje til steking

Slik gjør du det:

 1. Kok pastaen som anvendt på pakken.
 2. Finhakk hvitløk. Del cherrytomatene i to og riv parmesanen.
 3. Start med å varme litt olje i en litt høy stekepanne Fres hvitløk i et par minutter.
 4. Tilsett fløte/helmelk, tomater og pesto. Rør dette godt sammen. La det koke opp, deretter la det stå å småputre i noen minutter på medium varme til sausen begynner å tykne. Ha deretter i parmesanen slik at det blir en god og kremet saus.
 5. Server saus og pasta hver for seg eller bland sammen før servering, jeg pleier å gjøre sistnevnte!
 6. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518c8b9ea0de', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518c8b9ebc18', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518c8b9ed0a2', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: