Bakst

Polarbrød med havre

2 Mins read

Det å få ha med polarbrød i matboksen er ren lykke for eldste gutten min. Kjenner jeg han rett hadde han nok kunnet spist polarbrød hver eneste dag og til hvert eneste måltid, hvis han hadde fått lov (særlig hvis han fikk sjokoladepålegg på!).

Da koronaen først stengte ned landet (og også barnehagen) brukte jeg og eldstemann mye tid sammen på kjøkkenet for å lære og for å få tiden til å gå. En av tingene som vi endte opp med å lage nesten ukentlig er disse grove polarbrødene med havre! Disse er nok hakket mer kompakte og mer mettende enn de man får kjøpt på butikken, noe som er veldig bra for da holder barna seg lenger mett. Det som er så fint med å lage polarbrød hjemme er at man kan lage de akkurat så store eller så små som man selv ønsker, og vi lager derfor ofte mange små som passer perfekt inn i matboksen!

Dette er virkelig en suksess blant de yngste!

Grove polarbrød med havre

Ingredienser:

 • 75 g smør
 • 3 dl (havre)melk
 • 2 dl vann
 • 90 g havregryn
 • 50 g havrekli
 • 200 g grovt mel
 • 130 g rugmel
 • Ca. 500 g mel
 • 1 pk gjær
 • 3 ts flytende honning

Slik gjør du det:

 1. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og varm opp til kroppstemperatur (ca. 37 grader). Smuldre gjæren i væsken og rør det godt sammen.
 2. Ha alt det tørre i en bakebolle.
 3. Bland vårt og tørt sammen til det blir en god og smidig deig. Tilsett til slutt honningen og bland denne godt inn i deigen.
 4. La den heve til dobbel størrelse, det tar cirka en time.
 5. Ha litt mel på benken og rull deigen ut til en lang pølse. Del den opp i ønsket størrelse på polarbrødene, cirka vanlig størrelse blir rundt 15 polarbrød.
 6. Kjevle de runde og virka 1 cm tykke. La de heve på benken i 15-20 minutter.
 7. Mens de ligger til heving, kan du finne frem et stekebrett å sette midt i ovnen. Skru ovnen på 230 grader. La stekebrettet bli varmt før du legger på polarbrødene.
 8. Legg på 3-4 polarbrød på stekebrettet, la de ha litt godt med mellomrom mellom seg. Prikk noen hull i polarbrødene med en gaffel, og sett deretter stekebrettet midt i ovnen. La de steke i 3-6 minutter avhengig av tykkelsen på dem. Ta de ut når de begynner å få en lett gyllen farge.
 9. Avkjøl på rist før de serveres.
 10. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518d99c7a93d', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Grove Pitabrød

1 Mins read
Pitabrød er et stykke svært luftig rundstykke som kan brukes til så mangt! Disse er perfekte som en erstatter for brødskiva i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518d99c7c044', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Peanøttsmørbrød

1 Mins read
Matpakka til ungene består for det meste av brødskiver. Det er ikke til å unngå. Brødskiver er det som ofte er enklest,… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518d99c7e593', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: