Middag

Kjøttboller i sursøtsaus

1 Mins read

Kjøttboller er et fast innslag og en storfavoritt på de aller fleste middagsbord. Det er enkelt, det er godt og det passer til omtrent alt av tilbehør, sauser og smaker. Særlig pasta og kjøttboller eller kjøttboller i brun saus er retter de fleste av oss har spist både en, to og sju ganger før.

Her kommer jeg derfor med en litt ny vri på de kjente kjøttbollene som garantert vil slå an hos både store og små. Kjøttboller i sursøtsaus er en enkel rett med lekne og gode smaker. Server for eksempel sammen med ris. Jeg elsker å bruke kyllingkjøttboller i denne retten, men det går selvfølgelig an å bruke helt vanlige kjøttboller eller grønnsaksboller også!

Kjøttboller i sursøtsaus

Ingredienser:

 • 1 pk (kylling)kjøttboller (ca. 500g)
 • 1 dl vann
 • 1 boks ananasbiter
 • 2 ss soyasaus
 • 1 dl brunt sukker
 • 3 ss eddik
 • ½ grønn paprika
 • ½ rød paprika
 • Serveres med ris

Slik gjør du det:

 1. Start med å sile ut ananasbitene og ha ananasjuicen over i et desilitermål. Jevn ut med litt vann (ikke fra 1 dl punktet) hvis det er under 1 dl væske. Sett ananasbitene til side.
 2. Varm opp en litt høy stekepanne. Tilsett ananasjuicen, vann, soyasaus, eddik og brunt sukker. Rør godt om og la dette stå på medium varme i 15-20 minutter til det har blitt en tykkere saus.
 3. Skjær opp paprikaene i passe store biter. Ha paprika, ananas og kjøttboller ned i sausen. La det stå i 5-10 minutter til alt blir gjennom varmt.
 4. Server med ris.
 5. Nyt!
You may also like
Supper

Smakfull tomatsuppe med orzo og kjøttboller

1 Mins read
På grå og regnfylte dager er det godt med en middag som varmer. Supper i alle smaker og former er skikkelig regnværsfavoritt!… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513944fabf19', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkel pasta på 2o minutter

1 Mins read
Sleng sammen denne superenkle pastaretten til middag. Med minimalt med arbeid, ingredienser og tid er denne helt perfekt! Slik gjør du det: __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513944fad3ee', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Quesadillas med kylling

1 Mins read
Disse quesadillasene med kylling er raske og smakfulle. De er perfekte til en rask lunsj eller en lett middag. Slik gjør du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513944fae81e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: