Spicy kyllingsaus

1.7K

Legg vekk bretagnesausen og bearnaisesausen for denne kyllingsausen er virkelig en av de beste sausene jeg har laget!

Da jeg startet på dette innlegget ante jeg ikke hvor jeg skulle begynne. Hvordan skal jeg forklare smaken på denne her uten å snakke den ned? Hvordan kan jeg klare å overbevise dere der ute om å gå vekk fra kjente og kjære sauser til denne nye sausen?

Jeg spurte min kjære ektemann om han hadde noen ideer. Etter at også han hadde tenkt en stund (i tillegg til å rose sausen høyt opp i skyene, og spørre om når vi skal spise denne neste gang) kom vi frem til at ingen av oss klarer å beskrive denne sausen.

Når man synes en saus er så god at du ikke klarer å beskrive den 100% riktig, da vet du at den er god!

Spicy kyllingsaus

Ingredienser:

 • 3 dl fløte
 • ½ rød chili
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 ss soyasaus
 • 1 ts dijonsennep
 • ¼ rød paprika
 • 2 ss sitronsaft
 • 1 dl kyllingbuljong
 • 2 ss maizena

Slik gjør du det:

 1. Start med å finhakke hvitløk og chili.
 2. Varm litt olje i en liten kjele og fres hvitløk og chili. La dette frese i ca 1-2 minutter.
 3. Tilsett resten av ingrediensene og kok det opp. La den stå å småputre i 10-15 minutter til den får litt tykkelse.
 4. Server som tilbehør til kylling.
 5. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: