Middag

Kjøttkaker i brun saus

1 Mins read

Kjøttkaker i brun saus er kanskje en av Norges mest spiste middager. Den regnes som en del av norsk husmannskost eller som “normal” middag blant mange. Store og små elsker denne retten, og det går gjerne mye middag når kjøttkaker i brun saus blir servert. I hvert fall er det sånn hos oss!

Det er kanskje ikke så rart at akkurat denne oppskriften er større enn de oppskriftene jeg legger ut til vanlig. Men det er bedre å ha mat man kan fryse ned eller spise til lunsj dagen etter, enn at man går sultne fra middagsbordet!

Server med ertestuing, poteter, gulrøtter eller noe annet godt!

Kjøttkaker i brun saus (5-6 personer, ca 20 kaker)

Ingredienser:

 • 2 pk kjøttdeig
 • 1 løk, finhakket
 • 3 hvitløksfedd
 • 2 egg
 • 35 g strøkavring
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper
 • ½ ts allehånde
 • ½ ts muskat
 • ½ ts timian
 • Smør til steking

Brun Saus:

 • 40 g smør
 • 3 ss mel
 • 3 ss creme fraiche
 • 7 dl kjøttbuljong
 • Sukkerkulør etter eget ønske
 • Salt og pepper etter eget ønske

Slik gjør du det:

 1. Start med å blande sammen alle ingrediensene til kjøttkakedeigen. Løken skal være finhakket og hvitløken skal være presset eller finhakket. Bland alt til en jevn og fin deig.
 2. Ha litt smør i en stekepanne. Sett på medium til høy varme.
 3. Form cirka 20 kjøttkaker ut av deigen. Stek kjøttkakene i en høy stekepanne slik at de blir gjennomstekt og får en fin stekeskorpe. Gjerne et par minutter på hver side.
 4. Sett kakene til side med et kjøkkenhåndkle over.
 5. Smelt smøret i samme stekepanne uten å vaske den. Rør inn melet og spe på med kjøttbuljong til du får en jevn saus. Rør inn salt, pepper og creme fraiche. Gi det et lite oppkok og smak til sausen. Rør inn noen dråper sukkerkulør hvis du ønsker en mørkere farge på sausen, det fungerer også med soyasaus.
 6. Legg kjøttkakene i sausen. La det stå i et par minutter slik at kjøttkakene blir ordentlig varme før servering.
 7. Nyt!
You may also like
Frokost

Fargerike Påskeegg til frokost

1 Mins read
Påsken handler for meg om god mat, godt selskap, familiekos og en haug med farger. Påskefargene er så muntre og symboliserer at… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519efe864e07', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Fiskegrateng

1 Mins read
“Alle hjem trenger en fiskegrateng, mamma” sa min eldste sønn så pent da han var rundt 3 år gammel og fiskegratengen ble… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519efe867cd7', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: