Middag

Fiskegrateng

1 Mins read

“Alle hjem trenger en fiskegrateng, mamma” sa min eldste sønn så pent da han var rundt 3 år gammel og fiskegratengen ble satt på bordet. Og jeg kunne ikke vært mer enig!

Denne simple, men knallgode, middagsretten passer perfekt på middagsbordet! Voksne og barn elsker den, og ikke minst er det en fin klassiker for å få de aller minste til å spise fisk. Den er utrolig enkel å lage, og kan både lages dagen i forveien og fryses ned. Her er oppskriften på vår middagsklassiker som både kan fryses og nytes!


Fiskegrateng

Ingredienser:

 • 400-500 g hvit fisk
 • 5 dl ukokt makaroni
 • 4 dl melk
 • 4 ss mel
 • 3 ss smør
 • Ca. 100g strøkavring
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper
 • 1 ts muskat

Slik gjør du det:

 1. Sett på ovnen på 180 grader.
 2. Kok makaroni og trekk fisken i biter.
 3. Smelt smøret i en kjele og tilsett melet, rør dette godt sammen. Rør inn melken litt etter litt. La melken varme seg opp før du tilsetter mer melk, da unngår du klumper.
 4. Smak til sausen med muskat, salt og pepper.
 5. Bland makaroni, fisk og saus i en ildfastform.  Strø over strøkavringen til slutt.
 6. Sett inn midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til topper begynner å bli gyllen.
 7. Server med poteter og råkost.  
 8. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6c2b8da19', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6c2b8f422', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Svensk Kjøttbollegryte

1 Mins read
Raske, enkle hverdagsmiddager er et must i en hektisk hverdag! Test ut denne svenske Kjøttbollegryta som kommer til å bli en skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6c2b90d99', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: