KakerKaker og Dessert

Pavlova

1 Mins read

Pavlova er den ultimate 17.mai og sommerkaka. Toppet med masse friske bær er den et fryd for både synet og ganen. Trikset med en pavlova kake er at man ikke må oversteke marengsbunnen slik at den blir sprø tvers igjennom. En sprø utside og seig innside gjør det både enklere å skjøre kakestykker, og det smaker fortreffelig sammen med frukt!og bær

Pavlova

Ingredienser:

 • 6 eggehviter
 • 400 g sukker
 • 2 ts maizena
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 ts hvitvinseddik

Topping:

 • 1 pk vaniljekrem
 • 2,5 dl fløte
 • 3 ss sukker
 • Frukt og bær til pynt

Slik gjør du det:

 1. Sett stekeovnen på 200 grader. Gjør klar et stekebrett med bakepapir.
 2. Bland sukker og maizena i en liten skål.
 3. Visp eggehvitene stive. I en ren og tørr bolle. Når eggehvitene begynner å stivne ha i eddiken.
 4. Spe på med sukkerblandingen. En ss om gangen. Når alt er rørt inn og røra er tykk, blank og stiv er den ferdig.
 5. Sett varmen på stekeovnen ned på 100 grader.
 6. Bruk en slikkepott til å ha marengsen over på stekebrettet. Fyll hele stekebrettet hvis du ønsker en tynn, stor kake eller ha det i en tykk sirkel midt på stekebrettet.
 7. Sett nederst i ovnen i 60-80 minutter. Husk at steketiden varierer fra ovn til ovn og på hvor tykk marengsbunnen er, så det er viktig å følge med.
 8. Ta ut bunnen og la den avkjøle seg på stekebrettet.
 9. Pisk fløten til krem sammen med sukkeret. Rør inn vaniljekremen. Kutt opp frukt og bær etter eget ønske.
 10. Løft marengsbunnen forsiktig over på fatet du skal servere det på. Ha kremen på toppen og deretter på frukten og bærene.
 11. Nyt!
You may also like
KakerKaker og Dessert

Grinchen Cookies

1 Mins read
Når julen ringer inn er det viktig å huske på at alle skal bli inkludert og at ingen skal føle seg alene… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a5797978fa', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Pepperkakesnacks med Dumle

1 Mins read
Det er ikke alle som ønsker å bruke flere timer på kjøkkenet til jul. Er du en av disse eller har du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a57979a05b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Snickers Milkshake

1 Mins read
Milkshake er alltid godt! Til at det egentlig er så enkelt å lage skal jeg innrømme at vi er utrolig dårlig på… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a57979c622', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: