Annet

Vaniljefudge

1 Mins read

Vaniljefudge er en deilig, myk karamell med søt vaniljesmak. Disse er enkle, men kanskje litt krevende, å lage. Resultatet blir dog noen av de beste fudgene jeg har smakt, samt den gode følelsen av å kunne lage noe så godt selv.

Disse er fine å servere til kaffen, gode å nyte på lørdagskvelden og passer også fint som en liten matgave til en du er glad i.

Vaniljefudge

Ingredienser:

  • 1 boks søtet kondensert melk
  • 110 g sukker
  • 160 g smør
  • 1,5 stk vaniljestang

Slik gjør du det:

  1. Finn frem en tykkbunnet kjele. Ha sukker, smør og kondensert melk i kjelen før du skraper ut frøene fra vaniljestengene og rører inn i gryta. Sett gryta på plata og skru på medium varme.
  2. Kok opp fudgeblandingen mens du rører konstant. Den skal etter hvert bli en tykk, lysebrun blanding. Kok blandingen opp til 112 grader.
  3. Ha blandingen over i en form kledd med bakepapir. Jeg brukte en liten ildfastform, du kan også bruke en kakeform eller lignende. Hvor bred formen er avhenger av hvor tykke vaniljefudge du ønsker.
  4. Sett den kjølig i et par timer så den stivner.
  5. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Julekonfekt

1 Mins read
Lag lekre julegaver til venner og familie med denne superenkle juleoppskriften! Slik gjør du det: __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6758691e4', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Hvit Sjokoladefudge

1 Mins read
Er det flere enn meg som elsker å gi bort hjemmelagde godbiter til venner og familie til jul? Jeg synes det er… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a67586ad55', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Brigadairos / Sjokoladefudgekuler

1 Mins read
Seige, søte og farlig gode sjokoladefudgekuler står på menyen i dag. Disse er så enkle å lage, kanskje litt klissete, men så… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a67586dddd', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: