Hvit Sjokoladefudge

875

Er det flere enn meg som elsker å gi bort hjemmelagde godbiter til venner og familie til jul? Jeg synes det er ekstra stas å gi bort hjemmelagde (og ikke minst) spiselige gaver, og har gitt bort alt fra te og frokostblanding til konfekt og kaker.

Denne gangen gir jeg dere oppskriften på disse søte og seige godbitene, nemlig hvit sjokoladefudge! Topp dem med det du vil enten det er nøtter, strøssel eller tørket frukt! Perfekt å servere når dere får julebesøk, en vert eller vertinnegave eller en digg overraskelse under treet til noen du er glad i!

Hvit Sjokoladefudge

Ingredienser:

  • 1 boks søtet kondensert melk
  • 500g hvit sjokolade
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
  • Valgfri topping; hakkede nøtter/tørket frukt / kakestrø /karamellsaus /etc.

Slik gjør du det:

  1. Ha den søte kondenserte melken over i en tykkbunnet kjele sammen med grovhakket hvit sjokolade. Sett plata på medium varme.
  2. Rør jevnlig slik at ingenting svir seg. Når du har fått en seig, tykk masse og all sjokoladen har smeltet rører du inn vaniljeekstrakten.
  3. Hell massen over i en ildfastform eller liten langpanne som er dekket med bakepapir og fordel den jevnt utover. Strø over eller bland inn den valgfrie toppingen med massen.
  4. Sett kjølig i minimum 4-6 timer før du bruker en skarp kniv og deler opp i passe store biter. Pakk godt inn i en lufttett boks eller i en cellofanpose. La stå kjølig og unngå for høye temperaturer, ta de heller ut av kjøleskapet litt før servering hvis du ikke vil ha kjøleskapskald fudge.
  5. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: