Middag

Meksikansk ris med kjøttboller

1 Mins read

Meksikansk ris med kjøttboller er en skikkelig slager. En enkel rett med mye smak, uten at tunga blir brent eller at du trenger en haug av rare ingredienser. Denne middagen lager du enkelt på rundt 30 minutter. Måtte du ønske mer grønnsaker passer den ypperlig med en grønn salat til.

Meksikansk ris med kjøttboller

Ingredienser:

Kjøttboller:

 • 1 pk kjøttdeig
 • 1 egg
 • 3 ts paprikapulver
 • 3 ts spisskummen
 • 1 ts koriander
 • ½ ts chilipulver
 • ¼ ts nellik
 • ¼ ts kanel
 • 1 egg
 • 0.5 dl vann/melk

Meksikansk ris:

 • 300 g ris
 • 1 løk
 • 1 rød chili
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 dl olje
 • 2,5-3 dl grønnsaksbuljong
 • 1 boks hakkede tomater
 • Frisk koriander til pynt

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 220 grader. Gjør klart et stekebrett med bakepapir.
 2. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene. Form de så til kuler ved hjelp av en skje og sett de med litt avstand på stekebrettet.
 3. Stek midt i ovnen i cirka 10 minutter.
 4. Mens kjøttbollene står i ovnen, lager du risen.
 5. Finhakk løk og hvitløk. Fres dette lett i litt oljen i en varm, stor gryte.
 6. Tilsett risen og en finhakket chili. Rør det godt sammen. Tilsett deretter buljong og hakkede tomater, for å unngå klumper kjør gjerne de hakkede tomatene gjennom stavmikseren før du tilsetter dem. Kok opp og la det småputre til alt er trukket inn i risen og risen er gjennomkokt. Tilsett litt mer vann hvis du ser det er nødvendig.
 7. Når risen er ferdig, topper du den med kjøttboller og fersk koriander. Tilbehør som nachos og jalapeno passer også utmerket til denne retten.
 8. Nyt!
You may also like
Middag

Svensk Kjøttbollegryte

1 Mins read
Raske, enkle hverdagsmiddager er et must i en hektisk hverdag! Test ut denne svenske Kjøttbollegryta som kommer til å bli en skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65731875606df', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Supper

Smakfull tomatsuppe med orzo og kjøttboller

1 Mins read
På grå og regnfylte dager er det godt med en middag som varmer. Supper i alle smaker og former er skikkelig regnværsfavoritt!… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-657318756271d', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Quesadillas med kylling

1 Mins read
Disse quesadillasene med kylling er raske og smakfulle. De er perfekte til en rask lunsj eller en lett middag. Slik gjør du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6573187563ce4', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d