Bakst

Klassisk Hvetestang

1 Mins read

Hvetestang er en populær bollekake. Denne baksten blir ofte servert til kaffebesøket og når man har korte gjestebesøk. Her kommer en lettvint oppskrift som resulterer i to ferske og gode hvetestenger.

Hvetestang (2 stk)

Ingredienser:

 • 500g mel
 • 80g sukker
 • ½ pk gjær
 • 1 ts salt
 • 1 ts vaniljesukker
 • 3 ts kardemomme
 • 2,5 dl melk
 • 1 egg + 1 til pensling
 • 75 g romtemperert smør
 • Ca. 200g melis
 • 1 pk vaniljekrem
 • Ca. 4-6 ss vann
 • Kokosmasse

Slik gjør du det:

 1. Ha sukker, kardemomme og salt i en bakebolle, Sikt melet og ha i den samme bollen, bruker du tørrgjær skal den også nedi.
 2. Rør sammen egg og mel i en liten kjele. Varm det opp til det er lunkent, smuldre og rør ut gjæren.
 3. Bland melkeblandingen sammen med det tørre. La det elte i cirka 10 minutter på lav hastighet, skru opp hastigheten de siste minuttene. Ha i smøret i terninger, pass på at det er romtemperert eller så blir det lettere klumper! Elt på middels hastighet i 5-10 minutter til alt smøret er eltet inn i deigen, og du har en smidig deig.
 4. Sett til heving under et håndkle eller under plast i 1-1,5 time. Gjerne på et lunt sted.
 5. Gjør klar et stekebrett med bakepapir.
 6. Hell deigen ut på en melet overflate og kna deigen et par ganger før du deler den i to. Rull hvert emne til tykke pølser. Bruk så ei kjevle (eller hendene dine) til å trykke den flat og bred, legg over på stekebrettet. Lag en fordypning langs midten som du har vaniljekrem i og sett til heving.
 7. Etterhev i ca. 40 minutter.
 8. Forvarm ovnen til 200 grader og pensle hvetestengene med sammenvispet egg.
 9. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl helt.
 10. Bland sammen vann og melis til en tykk glasur. Glasuren skal så vidt være rennende. Smør den ut på kantene, og dryss kokosmasse.
 11. Nyt!     
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519debf98922', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519debf99d1f', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Brownie Cookie Sandwich

1 Mins read
Gjør klart til fest med disse fantastiske Brownie Cookie Sandwichene! Disse er perfekte til både barnebursdag, sommerfest eller bare litt ekstra kos…. __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519debf9b209', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: