Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read

Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i hagene og butikkene hver høst?

Bruk de søte, saftige eplene til å lage dette eplebrødet med en skikkelig god eplesaus til. Dekk brødet med glasur å server den som kake, eller server den med restene av eplesausen som søte, saftige brødskiver.

 

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

Bruk høstens epler på dette saftige og gode eplebrødet med deilig eplesaus.

Ingredients
  

Eplesaus

 • 500 g epler i biter
 • 1 dl eplejuice
 • 0.5 dl brunt sukker
 • 2 ts kanel
 • 2 ss sitronsaft
 • 1 ts vaniljesukker

Eplebrød

 • 340 g mel
 • 100 g havregryn
 • 3 ts kanel
 • ½ ts salt
 • 2 ts bakepulver
 • 200 g sukker
 • 1,8 dl olje
 • 2 stk egg
 • 215 g eplesaus
 • 125 g vaniljeyoghurt

Glasur (valgfri)

 • 120 g melis
 • 45 g eplesaus

Instructions
 

 • Eplesaus: Skrell og vask eplene. Skjær de opp i biter. Ha i alle ingrediensene for eplesausen i en kjele. La det koke i rundt 15 minutter eller til eplebitene er myke. Kjør alt i en foodprosessor. La sausen kjøle seg ned før du har den på et tett glass eller en krukke.
 • Sett ovnen på 175 grader. Smør en brødform.
 • Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, utenom sukkeret.
 • Rør sammen sukker, olje, egg, yoghurt og eplesaus.
 • Spe på med det tørre til du har en jevn røre. Hell røra i brødformen.
 • Stek midt i ovnen i 45-60 minutter.
 • Avkjøl eplebrødet i 10-15 minutter før du tar over glasuren. Glasuren er valgfri.
 • Rør sammen eplesaus og melis til en tykk glasur. Hell den over eplebrødet før servering.
 • Server med resten av eplesausen som tilbehør.
 • Nyt!
Keyword brød, epler, høst
You may also like
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a6a23d200e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Brownie Cookie Sandwich

1 Mins read
Gjør klart til fest med disse fantastiske Brownie Cookie Sandwichene! Disse er perfekte til både barnebursdag, sommerfest eller bare litt ekstra kos…. __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a6a23d3394', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

17.mai Red & Blue Velvet Kake

1 Mins read
Det nærmer seg 17.mai og i den forbindelse er det mye baking og matlaging rundt om i landet. Dette er tross alt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a6a23d4ada', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Translate »
%d bloggers like this: