Middag

Innbakt svinekjøtt i sursøt saus

1 Mins read

I dag er det tid for en skikkelig take away klassiker fra det asiatiske kjøkkenet! Innbakt svin i sursøt saus topper bestselgerlistene på mange asiatiske restauranter verden over. Men hvorfor ikke bare unne seg denne herligheten hjemme på eget kjøkken istedenfor å betale i dyre dommer på restaurant?

Innbakt svin i sursøt saus (4-5 personer)

Ingredienser:

 • 600g nakkekoteletter i biter
 • 3 ss soyasaus
 • ½ ts pepper
 • ¼ ts salt
 • ¼ ts chiliflak
 • 1 gul løk
 • 1 grønn paprika
 • 1 gul paprika
 • 1 rød paprika
 • 1 rød chili (kan sløyfes)
 • 1 boks ananas biter
 • 75 g maisenna
 • 75 g potetmel
 • 2 egg
 • ½ ts salt
 • 4 ss ketchup
 • 4 ss risvinseddik
 • 2 ss brunt sukker
 • 2 ss soyasaus
 • 5 ss vann
 • 1 ts ketjap manis
 • 2 ss potetmel + 2-3ss vann
 • 3-5 dl olje til steking
 • Sesamfrø til pynt
 • Ris til servering

Slik gjør du det:

 1. Bland svinekjøttet sammen med soyasaus, chiliflak, salt og pepper i en bolle. La dette stå å marinere i minst 10 minutter.
 2. Ha 3-5 dl olje i en gryte og varm opp. Bland sammen salt, potetmel og maisenna i en bolle og pisk egg i en annen bolle. Dypp kjøttet først i bollen med mel, deretter i bollen med egg også en siste gang i bollen med mel før du friterer det raskt i oljen. Snu de og ta de ut og sett til side når de har blitt gylne.
 3. Ha ananasjuicen fra ananasbitene i en liten skål. Bland sammen med ketchup, risvinseddik, brunt sukker, soyasaus, vann og ketjap manis. Rør det godt sammen.
 4. Finn frem en høy stekepanne. Ha sausen i stekepanna og varm den opp. Rett før den begynner å koke blander du sammen potetmel og vann og rører inn i sausen. Rør godt hele tiden. Når sausen begynner å tykne ha i oppkuttede grønnsaker og svinekjøttet.
 5. Rør godt slik at sausen dekker alt og la det steke i et par minutter.
 6. Server med ris og topp med sesamfrø.
 7. Nyt
You may also like
MiddagVegetar

Thai Red Curry Nudler

1 Mins read
Thai Red Curry Nudler har blitt en av mine favorittretter når jeg har dårlig tid, men har lyst på noe med mye… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a7097e56ee', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a7097e7b1f', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Thai Red Chicken Curry

1 Mins read
Hvis du har lyst på en rask middag med gode, velbalanserte smaker fra det asiatiske kjøkkenet, da er dette oppskriften for deg! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a7097e9c1a', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: