Fromasj i “blomsterpotter”

638

Alle setter pris på en morsom kake eller dessert. Denne oppskriften gir deg muligheten til å lage en enkel fromasj i blomsterpotter laget av sjokolade, toppet med knust oreokjeks og en urt til pynt. Denne er egentlig veldig enkel å lage så lenge man bare er veldig forsiktig når man lager blomsterpotta, for den er lett knuselig!

Kos deg med en herlig dessert som smaker godt og ser morsom ut!

Fromasj i «blomsterpotte» (4 potter)

Ingredienser:

 • 200 g lys kokesjokolade
 • Ca. 50-80g sukker (se an bærene du bruker)
 • Ca. 400 g frosne bær
 • 3,5 dl fløte
 • 3 plater gelatin
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ss sukker
 • 8-10 oreokjeks
 • 4 urter/blomster til pynt
 • 4 pappkrus

Slik gjør du det:

 1. Grovhakk kokesjokoladen og ha den i en bolle. Smelt sjokoladen over i et vannbad.
 2. Klipp et lite hakk øverst i hvert pappkrus slik at du enkelt kan rive den opp senere. Fordel den smeltede sjokoladen over i pappkrusen. Vend krusene om slik at sjokoladen dekker hele innsiden av koppen. Sett koppene inn i kjøleskapet.
 3. Ha bær og 50-80g sukker i en kjele. Hold gjerne litt sukker tilbake slik at du kan se an hvor søtt du blir, da mengden sukker avhenger veldig søtheten på bærene og hvilke bær du bruker. På bildet til denne oppskriften har jeg laget med bringebær. Kok opp og sett kjølig slik at alt avkjøler seg.
 4. Når sjokoladekoppene har stivnet og bærene har avkjølt seg, kan du ta 4-5 ss av bærene over i en liten kjele og varme opp den. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Smelt gelatinplatene sammen med bærene som du varmet opp igjen, rør godt så all gelatinen smelter. Ha alt tilbake i kjelen med kalde bær og rør rundt.
 5. Pisk krem av fløte, sukker og vaniljesukker.
 6. Vend kremen inn i bærene. Ha fromasjen over i sjokoladekoppene og sett kjølig i minst 15 minutter.
 7. Ta koppene ut av kjøleskapet og ta forsiktig av pappen. Her er det viktig å ikke klemme for mye for da knuser sjokoladen.
 8. Når du har fått sjokoladekoppene ut av pappen setter du blomsten eller urten på toppen. Knus oreokjeks uten krem og ha under planta slik at det ligner på jord.
 9. Server!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: