Kaker og Dessert

Makroner med lime

2 Mins read

Makroner er noe av det morsomste jeg kan lage! Jeg synes det er utrolig morsomt å lage makroner og gjerne prøve ut nye smaker og kombinasjoner. Heldigvis bor jeg sammen med et par som også synes makroner er skikkelig digg, så da har jeg et par prøvekaniner. Denne oppskriften på makroner med lime har de fått servert et par ganger nå og synes den er skikkelig god, så da tenkte jeg at jeg kunne dele den med dere!

Makroner med lime (ca. 30 makroner):

Ingredienser:

 • 85 g melis
 • 80 g finmalt mandelmel
 • 60-64 g eggehvite, romtemperert
 • 1 klype salt
 • 50 g sukker
 • 2 ts revet limeskall

Fyll:

 • 0.5 dl limesaft
 • 2 ts revet limeskall
 • Ca. 100 g sukker
 • 3 eggeplommer
 • Ca 60 g smør
 • Grønnfarge (gele ikke flytende) hvis ønsket

Slik gjør du det:

 1. Start med å lage fyllet da det gjerne skal avkjøles en god stund før man kan ta det på. Lag gjerne fyllet dagen i forveien! Ha alle ingrediensene, utenom smøret, til fyllet i en kjele. Kok opp på lav varme med jevnlig omrøring. Når det begynner å tykne, sett kjelen til side og avkjøl i cirka 5 minutter. Pisk inn smøret og sett fyllet i kjøleskapet.
 2. Ha eggehvite og salt i en bolle. Pisk det godt i 1-3 minutter på høyhastighet før du har i litt og litt sukker. Marengsen er ferdig når du har pisket inn alt sukkeret og kan snu bollen opp ned uten at det faller ned. Pisk til slutt inn limeskall.
 3. Bruk en sil til å sikte melis og mandelmel 2-3 ganger. Det er veldig viktig at det ikke er noen klumper. Vend melet og melisen inn i marengsen med en slikkepott. Ønsker du grønne makroner er det her du har oppi bitte litt av gelefargen.
 4. Gjør klar to stekebrett med bakepapir (gjerne med ferdig mal til makronene), Ha makronrøra over i en sprøytepose og sprøyt ut på brettene.
 5. Slå hvert stekebrett flere ganger mot kjøkkenbenken slik at du får ut alle luftboblene i deigen. La nå makronene hvile på kjøkkenbenken i cirka 45 minutter. Makronene er ferdig og klare til steking når du kan ta på toppen av en makron og den er helt stiv.
 6. Stek på 170 grader midt i ovnen i cirka 10 minutter. Avkjøl på stekebrettet.
 7. Bruk en sprøytepose eller en teskje til å ha fyllet på makronene. Plasser en annen makron forsiktig over slik at du får en perfekt makron med limefyll.
 8. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Snickers Milkshake

1 Mins read
Milkshake er alltid godt! Til at det egentlig er så enkelt å lage skal jeg innrømme at vi er utrolig dårlig på… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a81fd70674', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

Klassisk Langpanne Sjokoladekake

1 Mins read
Gjør klar til fest med denne enkle, klassiske sjokoladekaka! Eller kanskje du skal bake til skoleavslutningen, loppemarkedet eller 17.mai? Dette er kaka… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a81fd72088', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Yoghurt Panna Cotta

1 Mins read
Lag denne litt sunnere desserten! Den smaker utrolig godt og er så enkel å lage. Pynt den med masse deilig, friske bær… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a81fd73595', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: