Makroner med lime

420

Makroner er noe av det morsomste jeg kan lage! Jeg synes det er utrolig morsomt å lage makroner og gjerne prøve ut nye smaker og kombinasjoner. Heldigvis bor jeg sammen med et par som også synes makroner er skikkelig digg, så da har jeg et par prøvekaniner. Denne oppskriften på makroner med lime har de fått servert et par ganger nå og synes den er skikkelig god, så da tenkte jeg at jeg kunne dele den med dere!

Makroner med lime (ca. 30 makroner):

Ingredienser:

 • 85 g melis
 • 80 g finmalt mandelmel
 • 60-64 g eggehvite, romtemperert
 • 1 klype salt
 • 50 g sukker
 • 2 ts revet limeskall

Fyll:

 • 0.5 dl limesaft
 • 2 ts revet limeskall
 • Ca. 100 g sukker
 • 3 eggeplommer
 • Ca 60 g smør
 • Grønnfarge (gele ikke flytende) hvis ønsket

Slik gjør du det:

 1. Start med å lage fyllet da det gjerne skal avkjøles en god stund før man kan ta det på. Lag gjerne fyllet dagen i forveien! Ha alle ingrediensene, utenom smøret, til fyllet i en kjele. Kok opp på lav varme med jevnlig omrøring. Når det begynner å tykne, sett kjelen til side og avkjøl i cirka 5 minutter. Pisk inn smøret og sett fyllet i kjøleskapet.
 2. Ha eggehvite og salt i en bolle. Pisk det godt i 1-3 minutter på høyhastighet før du har i litt og litt sukker. Marengsen er ferdig når du har pisket inn alt sukkeret og kan snu bollen opp ned uten at det faller ned. Pisk til slutt inn limeskall.
 3. Bruk en sil til å sikte melis og mandelmel 2-3 ganger. Det er veldig viktig at det ikke er noen klumper. Vend melet og melisen inn i marengsen med en slikkepott. Ønsker du grønne makroner er det her du har oppi bitte litt av gelefargen.
 4. Gjør klar to stekebrett med bakepapir (gjerne med ferdig mal til makronene), Ha makronrøra over i en sprøytepose og sprøyt ut på brettene.
 5. Slå hvert stekebrett flere ganger mot kjøkkenbenken slik at du får ut alle luftboblene i deigen. La nå makronene hvile på kjøkkenbenken i cirka 45 minutter. Makronene er ferdig og klare til steking når du kan ta på toppen av en makron og den er helt stiv.
 6. Stek på 170 grader midt i ovnen i cirka 10 minutter. Avkjøl på stekebrettet.
 7. Bruk en sprøytepose eller en teskje til å ha fyllet på makronene. Plasser en annen makron forsiktig over slik at du får en perfekt makron med limefyll.
 8. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: