Kaker og Dessert

Makroner med friskt jordbærfyll

1 Mins read

Hvilken smak makronen og makronfyllet skal ha er det kun fantasien som setter stopper for. Denne gangen skal jeg gi dere en skikkelig sommerlig og frisk oppskrift på makroner med søtt og saftig jordbærfyll.

Her liker jeg å bruke ferske bær (og særlig de man har plukket selv!), men det går helt fint å bruke frosne også, men vær da litt obs på mengden væske etter de er tint.

Makroner med jordbærfyll (ca. 30 makroner)

Ingredienser:

 • 85 g melis
 • 80 g finmalt mandelmel
 • 60-64 g eggehvite, romtemperert
 • 1 klype salt
 • 50 g sukker
 • Rød gelefarge hvis du ønsker rød/rosa makroner

Fyll:

 • 175 g jordbær, renset
 • 30-50 g sukker
 • 2 ts limesaft
 • 1,5 ts gelatinpulver

Slik gjør du det:

 1. Start med å sile mandelmel og melis godt sammen. Pisk så eggehviten med salt, og spe gradvis på med sukker. Du skal sitte igjen med en stiv marengs som ikke detter ut av bollen. Rør inn mandelmel og melis. Rør også inn en dråpe eller to av gelefargen hvis du skal ha det.
 2. Sprøyt makronmassen på to stekebrett med bakepapir, slå brettene mot kjøkkenbenken noen ganger og sett de til å hvile i cirka 45-60 minutter.
 3. Imens makronene tørker kan du starte på fyllet. Mos jordbær, sukker (dette smaker du deg frem til) og limesaft sammen, enten for hånd eller med stavmikser i en kjele. Kok røren opp. La det stå å småputre i et par minutter så du får kokt av litt av væsken. Rør gelatinen ut i 2 ss vann, la stå i 2-3 minutter. Tilsett gelatinen i kjelen. Rør godt og sett til side. Avkjøl helt, gjerne over natta og i kjøleskap.
 4. Når makronene har dannet en tørr hinne så stek de midt i ovnen på 170 grader i cirka 10 minutter.
 5. Avkjøl helt.
 6. Fyll med 1/2.-1 ts fyll per makron. Sett på toppen, og la de stå noen minutter til i kjøleskapet før servering.
 7. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Snickers Milkshake

1 Mins read
Milkshake er alltid godt! Til at det egentlig er så enkelt å lage skal jeg innrømme at vi er utrolig dårlig på… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518d8ba39c39', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Yoghurt Panna Cotta

1 Mins read
Lag denne litt sunnere desserten! Den smaker utrolig godt og er så enkel å lage. Pynt den med masse deilig, friske bær… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518d8ba3b630', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Kanelboller med kremost

1 Mins read
Kanelboller er noe av den beste gjærbaksten som finnes! Men har du noen gang prøvd disse godbitene i langpanne dekket med deilig,… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518d8ba3df22', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: