Middag

Osso Bucco

1 Mins read

Nå som det virker som om sommeren er forbi og høsten begynner å komme snikende på oss er det godt med en god varmende gryte til middag. Denne retten lager seg selv etter litt forarbeid. Passer perfekt i hverdagen og i selskap.

Osso Bucco er en italiensk kalvegryte. Kalveskanken har i denne oppskriften virkelig fått kost seg til sitt møreste, og det skal være så mørt at du bare kan dra av benet også løsner alt det gode kjøttet. Denne passer perfekt på litt mørke og koselige kvelder med gode venner rundt deg, men er også herlig i hverdagen. Server den med brød eller risotto milanese og topp med litt gremolata.


Osso Bucco (6 personer)

Ingredienser:

 • Ca. 2 kg kalveskank m/bein
 • 2 løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 4 gulrøtter
 • Ca. 5 g persille
 • 1 boks hakkede tomater
 • 2 dl kjøttbuljong
 • 1,5dl hvitvin (erstatt med mer buljong eller eplejuice)
 • 2 ss smør
 • 1 ts timian
 • 1 ts oregano
 • 2 laurbærblad
 • Ca. 100 g mel
 • Salt og pepper
 • Server med brød eller risotto milanese

Gremolata:

 • 1 sitron
 • 1 bunt persille
 • 3-4 hvitløksfedd

Slik gjør du det:

 1. Varm opp smøret i en stor gryte (jeg liker å bruke Le Creuset).
 2. Ha melet på en tallerken. Tørk av kalveskankene og vend de i melet. Stek kalveskankene brune i gryte. Ta de ut og legg de til siden.
 3. Skjær alle grønnsakene i ønsket størrelse. Jeg finhakker løk, hvitløk og persille, mens jeg gjerne tar litt større biter av gulrøttene.
 4. Start med å frese løk og hvitløk i den samme gryta du brunet kjøttet. Ha gjerne litt mer olje eller smør hvis det trengs. Ha oppi gulrøttene og stek i 4-5 minutter. Legg grønnsakene over i en skål.
 5. Tilsett hvitvin, buljong, persille og krydder i gryta. Kok dette raskt opp.
 6. Ha i resten av ingrediensene; kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp.
 7. La det småputre i et par timer på plata ELLER sett gryta inn i ovnen på 90 grader. (Jeg foretrekker det siste). Osso Buccoen er ferdig når kjøttet enkelt kan dras av benet. Smak til med salt og pepper.
 8. Gremolata lages enkelt ved å blande hvitløk, skall fra en sitron og persille i en foodprocessor. Dette brukes til å toppe kjøttet ved servering.
 9. Server med nybakt brød eller risotto milanese.
 10. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fc842929c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fc842a5fc', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fc842b96d', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: