Middag

Barnas favoritt lammegryte

1 Mins read

Lammekjøtt hører høsten til. Er det noe jeg bare må spise i løpet av høsten så er det lammekjøtt. I motsetning til barna som jeg har erfaring med synes lammekjøtt ofte har en litt mer særegen smak enn hva f.eks. svin og kylling har. Men denne italiensk inspirerte lammegryta er en sikker suksess for å få barna til å smake litt på lammekjøtt!

Server som den er eller med hvitløksbaguetter til.

Barnas favoritt lammegryte (6 personer)

Ingredienser:

 • 500g lammekjøttdeig
 • 5 dl pasta, ukokt
 • 1 løk
 • 400g sopp
 • 1 boks hakkede tomater
 • 3 ss tomatpure
 • 6 dl buljong
 • 200g revet cheddar ost
 • 1 ts hvitløkspulver
 • 1 ts paprikakrydder
 • 1 ts løkpulver
 • Smør til steking

Slik gjør du det:

 1. Vask og kutt grønnsakene. Riv osten og gjør buljongen klar.
 2. Smelt litt smør i en gryte. Brun kjøttdeigen helt i gryta. Hell av eventuelt overflødig vann/fett.
 3. Tilsett grønnsakene og krydderet, La det få steke i cirka 5 minutter under jevnlig omrøring.
 4. Rør inn tomatpure og la det stå i et par minutter til.
 5. Hell i buljong og hakkede tomater. Kok opp.
 6. Tilsett pastaen og rør godt. Vær obs på at noen typer pasta kan kreve litt mer vann enn akkurat 6 dl, da er det bare å fylle på litt underveis. La det koke i 10-12 minutter eller til pastaen er gjennomkokt.
 7. Ta kjelen av plata. Rør inn revet cheddar ost, sett på lokk og la den stå i 2-3 minutter.
 8. Rør godt og server alene eller med hvitløksbaguetter.
 9. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a7aa65e010', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a7aa65f383', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a7aa6604e8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: