Middag

Lammecurry

1 Mins read

Lammesesongen er endelig i gang for i år og i år koser vi oss med deilig lammekjøtt fra en gård i Valdres. Dette er første gang vi har valgt å kjøpe så ferskt lam og ikke minst direkte fra en gård. Og det kan jeg si meg en gang, det er SÅ verdt det å støtte lokale produsenter hvis man har mulighet til det.

Vi bestemte oss tidlig for at vi i hvert fall måtte prøve oss på en indisk rett med deler av lammet, så her ble lammebog i skiver brukt. Det er selvfølgelig mulig å bruke annet type lammekjøtt, men vær da obs på at koketiden kan variere noe. Denne kan du både bruke slow cooker / crock pot på og vanlig gryte.

Lammecurry (4-6 personer)

Ingredienser:

 • Ca 1 kg lammekjøtt i biter
 • 1,5 dl yoghurt naturell
 • 2 ts garam masala
 • 1 ts gurkemeie
 • 2 små løk
 • 4 hvitløksfedd
 • 1,5 grønn chili
 • 20 g ingefær, revet
 • Ca. 360 g tomatpure (2 glass)
 • 2 ss garam masala
 • 1 ts chilikrydder
 • 2 ts malt koriander
 • 1,5 dl vann
 • Olje til steking
 • Ris, salat og naanbrød til servering

Slik gjør du det:

 1. Kutt kjøttet i passe store biter. Bland kjøttet sammen med garam masala, gurkemeie og yoghurt. La dette marinere i minst 30 minutter, gjerne over natten.
 2. Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær.
 3. Varm opp litt olje i en gryte eller stekepanne. Stek løk, hvitløk og ingefær gyllent. Det tar et par minutter.
 4. Ha resten av ingrediensene i gryta og la stå i 4-6 timer på svak varme. Rør i ny og ne.
 5. Det er også fult mulig å bruke slow cooker / crock pot til dette her, da har du alle ingrediensene i slow cookeren og setter på lav i 4-6 timer.
 6. Ta gjerne ut en kjøttbit før servering for å sjekke at alt er gjennomkokt. Kjøttet skal være så mørt at det nesten smelter på tungen.
 7. Server med kokt ris, salat og naanbrød.
 8. Nyt!
You may also like
Middag

Kremet kylling i enkel fløtesaus

1 Mins read
I en travel hverdag er det enkle og raske middager som fungerer aller best. I timene mellom jobb og sengetid er det… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a5d614eb82', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a5d615051e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Slow Cooker Biff Curry

6 timer Cook
Denne biff curryen slenger du sammen på bare 5-10 minutter! La maten kose seg i slow cookeren i noen timer og du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a5d6151f9c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: