Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read

Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen !

Smakfulle Samosaer

Course lunch
Cuisine Indian

Ingredients
  

Deigen:

 • 500 g hvetemel
 • 2 dl vann
 • 2 ts sspisskummen
 • 1 ts salt
 • 0.8 dl olje

Potetfyll:

 • 400 g kokte poteter
 • 1 stk løk
 • 20 g ingefær revet
 • 1 stk rød chili
 • 2-3 ts grønn currypaste
 • 100 g erter
 • 5 ss koriander malt
 • 2 ss sitronjuice
 • 2 ts gurkemeie
 • 2-3 ts olje til steking

Instructions
 

 • Rør sammen alle ingrediensene til deigen slik at du får en jevn og gode deig. Pakk den inn i plast og legg i kjøleskapet i minst 30 minutter.
 • Varm opp litt olje i en høy stekepanne. Fres finhakket løk til den er myk.
 • Tilsett finhakket chili og hvitløk sammen med revet ingefær. Stek i ca. ett minutt.
 • Rør inn grønn currypaste og gurkemeie.
 • Grovhakk de kokte potetene. Bland alle ingrediensene til potetfyllet sammen i en stor bolle. La det avkjøle seg litt slik at du kan jobbe med deigen i hendene uten å brenne deg.
 • Kjevle ut deigen tynt utover benken. Del den opp i ruter. Legg cirka 1 ss med fyll i ruta og kryss den over når du lukker den slik at du får en trekant. Press sammen kantene med hendene eller en gaffel for å lukke samosaen ordentlig. Plasser på et stekebrett med litt mellomrom.
 • Sett ovnen på 200 grader.
 • Pensle samosaene med egg, olje eller vann. Stek midt i ovnen i 10-15 minutter.
 • Perfekte å servere til lunsj, i piknikkurven eller i matboksen.
 • Nyt!
Keyword fingermat, lunsj, matpakke, tapas
You may also like
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a80f3add84', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Slow Cooker Biff Curry

6 timer Cook
Denne biff curryen slenger du sammen på bare 5-10 minutter! La maten kose seg i slow cookeren i noen timer og du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a80f3b0009', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a80f3b19d2', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Translate »
%d bloggers like this: