Kaker og DessertPai

Amerikansk Pumpkin Pie

2 Mins read

Eller amerikansk gresskarpai som vi gjerne sier på norsk!

Denne dessertpaien er en storfavoritt til Thanksgiving og jul borte i statene, men kanskje ikke så utbredt her hjemme i Norge. Har du enda ikke smakt et realt stykke gresskarpai med en kremtopp på så begynner det virkelig å bli på tide!

Smakene denne paien byr på er bare helt fantastiske! Uten å bli for julete byr denne paien på en varm velkomst til julesmakene med de varme krydderne som blir brukt i paifyllet sammen med gresskaret. At smakene virkelig gir en følelse av at vinteren er kommet er kanskje en bedre beskrivelse enn julete.

Men en liten OBS: Denne paien er farlig god og ganske så mektig, så server den gjerne etter et litt lettere måltid.

Amerikansk Pumpkin Pie

Ingredienser:

 • 200 g mel
 • 160 g mykt smør
 • 2-4 ss vann
 • 1 gresskar (ca. 500g gresskarkjøtt etter rensing)
 • ½ ts salt

Fyll:

 • 175 g sukker
 • 4 egg
 • 110 g smør
 • 55 g mel
 • 1 ts bakepulver
 • 250-300 g gresskarpure
 • 1 boks søtet kondensert melk
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2 ss pumpkin spice krydder

ELLER

 • 1,5 ts malt kanel
 • 1 ts allehånde
 • ½ ts nellik
 • ½ ts malt muskat
 • ½ ts ingefær
 • 3 ts vaniljesukker
 • Is eller pisket krem til servering.

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
 2. Vask, skrell og rens gresskaret. Kutt det i mindre biter og strø det utover stekebrettet. Dryss over salt. Stek midt i ovnen i ca. 35 minutter. Ta ut av ovnen og la de avkjøle seg litt.
 3. Kjør mel og mykt smør sammen i en food processor. Ha i en ss vann av gangen. Pakk bunnen inn i plast og sett i kjøleskapet i minimum 30 minutter.
 4. Når gresskarbitene er avkjølt, kjører du de i en food processor til du har gresskarpure.
 5. Sett ovnen til 200 grader.
 6. Kjevle ut deigen og ha den i en paiform med bakepapir i bunnen. Sett bunnen midt i ovnen og stek i 10 minutter.
 7. Smelt smør. Pisk sammen smeltet smør, sukker og egg. Spe på med mel, krydder, vaniljesukker, gresskar og søtet kondensert melk til du har en tykk røre.
 8. Ta bunnen ut av ovnen og hell på fyllet. Sett tilbake bunnen med fyllet i ovnen, senk temperaturen til 180 grader. Synes du toppen fort blir brent/godt stekt kan du ta litt aluminiumsfolie over. Stek i ca. 40 minutter eller til fyllet har blitt fast.
 9. Ta ut og avkjøl i noen minutter før servering. Server med pisket krem og eller vaniljeis.
 10. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Snickers Milkshake

1 Mins read
Milkshake er alltid godt! Til at det egentlig er så enkelt å lage skal jeg innrømme at vi er utrolig dårlig på… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518e05e2faf5', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Yoghurt Panna Cotta

1 Mins read
Lag denne litt sunnere desserten! Den smaker utrolig godt og er så enkel å lage. Pynt den med masse deilig, friske bær… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518e05e313e4', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Kanelboller med kremost

1 Mins read
Kanelboller er noe av den beste gjærbaksten som finnes! Men har du noen gang prøvd disse godbitene i langpanne dekket med deilig,… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518e05e336b6', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: