Saftig Andeburger

511

De fleste av oss har nok blitt introdusert til and enten gjennom innbakt and på en asiatisk restaurant eller med den klassiske appelsinsausen. Men har du noen gang fått servert en skikkelig saftig andeburger?

Hvis svaret på det spørsmålet er nei, så er det virkelig noe du virkelig burde teste ut. Denne andeburgeren er superdigg og lager omtrent seg selv, i tillegg til at den er så mettende at det ikke er nødvendig med annet tilbehør hvis man ikke ønsker det.

Saftig Andeburger (4 pers.)

Ingredienser:

 • 2 dl hvitvinseddik
 • 130 g brunt sukker
 • 4 hvitløksfedd
 • ½-1 stk rød chili
 • 3-4 andelår
 • 4 hamburgerbrød
 • Hoisinsaus
 • Rødløk
 • Salat

Slik gjør du det:

 1. Forvarm ovnen til 165 grader.
 2. Varm en stekepanne uten olje/smør. Gni andelårene lett med salt og legg de med skinnet ned i den varme stekepanna. Stek i eget fett i 6 minutter før du snur dem, stek i 3-4 minutter på siden uten skinn. Legg lårene med skinn siden opp i en ildfastform.
 3. Bland sammen hvitvinseddik, brunt sukker og finhakket hvitløk og chili i en liten kjele. Varm opp marinaden og la den småkoke i 2-3 minutter, til den begynner å bli seig og klissete. Avkjøl i et par minutter, før du heller marinaden over andelårene.
 4. Sett midt i ovnen under aluminiumsfolie i 1,5 time. Ta vekk aluminiumsfolien og la stå i 30 minutter til.
 5. Skjær opp grønnsakene og gjør klar burgerbrødene.
 6. Bruk kniv og gaffel til å plukke kjøttet fra benet, bland kjøttet med resterende av marinaden for ekstra smak. Legg andekjøttet over på burgerbrødet. Topp med salat, ringer av rødløk og hoisinsaus.
 7. Server med en gang!
 8. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: