Middag

Tyrkisk Inspirert Lammelår

1 Mins read

Lammelår er noe jeg vanligvis forbinder til påsken og årets påskelam. Men dette lammelåret med en tyrkisk inspirert marinade passer til alle anledninger! Samle venner og familie rundt middagsbordet og server denne retten som lager seg selv, men fremstiller deg som en mesterkokk!

Server med en enkel salat, poteter, bulgur eller for eksempel couscous.

Tyrkisk lammelår (6-8 pers.)

Ingredienser:

 • 1 lammelår (ca. 3kg)
 • ¼ løk
 • 4 hvitløksfedd
 • 1 ss spisskummen
 • 2 ts kanel
 • 1 ts timian
 • ½ ss salt
 • 1 ts pepper
 • 2 ss olje

Slik gjør du det:

 1. Riv løk og hvitløk. Bland det sammen med olje og krydder til en tykk marinade.
 2. Ta en skarp kniv å skjær et par dype kutt i lammelåret. Smør marinaden godt utover lammelåret. Pakk låret inn i plast og la det ligge i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne så mye som et døgn.
 3. Ta lammet ut 1-2 timer før det skal inn i ovnen. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfylte delen.
 4. Forvarm ovnen på 230 grader. Legg aluminiumsfolie over og la det steke i 20 minutter på 230 grader.
 5. Senk temperaturen til 165 grader og la det kose seg i rundt 2 timer. Sett gjerne en ildfastform med vann i bunnen av ovnen. Når det begynner å nå en kjernetemperatur på 55-60 ta av aluminiumsfolien. Ta ut lammelåret av ovnen når kjernetemperaturen er 65 grader, og la den hvile i 20 minutter under folie før servering.
 6. Server med hasselbackpoteter, bulgursalat eller couscous.
 7. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513947774b93', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513947775fd9', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513947777301', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: