Kaker og Dessert

Myk Pepperkake

1 Mins read

Ikke alle pepperkaker trenger å være sprø for at de skal by på gode julesmaker og skikkelig julestemning. Denne svenske juleklassikeren passer perfekt i juletiden. Den kan både serveres som en kake med drysset melis over, men også som en god dessert med f.eks. blåmuggost.

Myk Pepperkake

Ingredienser:

 • 210 g smeltet smør
 • 210 g brunt sukker
 • 150 g hvitt sukker
 • 3 egg
 • 340 g mel
 • 150 g lettrømme
 • 1 dl tyttebær
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ts kanel
 • 1,5 ts malt ingefær
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1,5 ts nellik
 • 1 ts kardemomme
 • Smør/fett til smøring av formen

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 175 grader. Smør en bundtform / randform med smør eller fett.
 2. Bland sammen tyttebær og rømme i en liten skål.
 3. Pisk egg og sukker til eggedosis, før du vender inn tyttebærblandingen.
 4. Spe på med de tørre ingrediensene og smeltet smør til du har en jevn og glatt røre.
 5. Hell røren i formen.
 6. Stek nederst i ovnen i 45-60 minutter. Sjekk jevnlig med en kakestikker. Avkjøl i formen.
 7. Bruk en kniv til å skjære av det overflødige og rette opp kakebunnen. Snu formen rundt på et kakefat.
 8. Dryss gjerne over litt melis før servering.
 9. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139b3077a3a', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139b307910b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Brownie Cookie Sandwich

1 Mins read
Gjør klart til fest med disse fantastiske Brownie Cookie Sandwichene! Disse er perfekte til både barnebursdag, sommerfest eller bare litt ekstra kos…. __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139b307a830', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

2 Comments

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: