Kaker og Dessert

Eplepai Cupcakes med eplefyll

2 Mins read

Lukten av varmt eple blandet med kanel er en av de beste luktene som finnes. Eplekake og eplepai er to must-haves når høsten og vintermørket kommer over oss. Disse cupcakesene tar med seg det beste fra begge verdener og gir deg en deilig cupcakes fylt med eplefyll og en herlig kanel smørkrem toppet med crunchy smulder.

De tar kanskje litt lenger tid enn vanlig vaniljemuffins, men de er virkelig verdt å vente på!

Eplepai Cupcakes (ca. 16 stk)

Ingredienser:

Eplefyll:

 • 2 epler
 • 40 g brunt sukker
 • 1 ss maisenna
 • 1-2 ts kanel

Smuldretoppingen:

 • 20 g smør, romtemp.
 • 20 g brunt sukker
 • 35 g mel
 • ½ ts kanel

Cupcakes:

 • 3 teposer med smak av kanel og eple (kan sløyfes)
 • Ca. 1 dl vann
 • 175 g brunt sukker
 • 175 g smør, romtemp
 • 175 g mel
 • 3 egg
 • 1 ts bakepulver
 • ½ ts natron
 • ½ ts kanel

Smørkrem:

 • 175 g smør, romtemp.
 • 350 g melis
 • 1-2 ts kanel
 • 2-3 ss te / melk

Slik gjør du det:

 1. Skrell, rens og vask eplene. Skjær de i små biter og ha de i en kjele sammen brunt sukker, kanel og maisenna. Rør alt godt sammen, og sett på plata. Sett på et lokk og la det stå på medium varme i 10-15 minutter til eplene er møre, rør i ny og ne. Sett eplefyllet til side så det avkjøles helt.
 2. Sett ovnen på 200 grader. Rør sammen alle ingrediensene til smuldretoppingen slik at du får en løs masse som minner om smuler. Spre det utover et stekebrett. Stek midt i ovnen i rundt 5 minutter til det har blitt litt sprøere og sett til avkjøling.
 3. Kok opp 1 dl vann, ha i en kopp sammen med teposene. Sett til side.
 4. Sett ovnen på 160 grader.
 5. Pisk sammen smør og sukker for å lage cupcakesene. Rør inn ett egg om gangen. Bland til slutt inn mel, natron, bakepulver og kanel. Spe på med et par spiseskjeer sterk te (ikke hell ut resten eller ta ut teposene, de skal brukes senere).
 6. Fordel røra i muffinsformer. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl helt før dekorering.
 7. Før vi setter sammen cupcakesene lager vi ferdig smørkremen ved å piske sammen alle ingrediensene. Spe gjerne på med mer te for mer smak og for en løsere smørkrem hvis det trengs. For en fastere krem tilsett litt mer melis.
 8. Bruk en kniv eller dekoreringssprøytespiss til å lage en liten grop på midten av muffinsen, men vær forsiktig og prøv å bevar toppen du skjærer ut så godt som du kan.
 9. Ha en teskje av eplefyllet ned i hullet og «lukk» igjen ved å sette på toppen du skar ut.
 10. Bruk en dekoreringspose til å sprøyte på ostekremen og dryss over smuldretoppingen.
 11. Server med en gang eller sett kjølig før du serverer.
 12. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Pepperkakesnacks med Dumle

1 Mins read
Det er ikke alle som ønsker å bruke flere timer på kjøkkenet til jul. Er du en av disse eller har du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a560c7ea92', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a560c81540', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Snickers Milkshake

1 Mins read
Milkshake er alltid godt! Til at det egentlig er så enkelt å lage skal jeg innrømme at vi er utrolig dårlig på… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a560c8390b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: