BakstKaker og Dessert

Nelliknøtter

1 Mins read

Disse sprø og smakfulle nelliknøttene er perfekte å bake i førjulstiden. Server de ved besøk, til kaffen eller pakk de inn å legg under treet til noen du er glad i!

Nelliknøtter

Ingredienser:

 • 125 g smør, romtemp.
 • 60 g lys sirup
 • 180 g sukker
 • 1 dl fløte
 • Ca. 500g mel
 • 1 ts kanel
 • 1 ts malt ingefær
 • 1,5ts malt nellik
 • 1 ts vaniljesukker
 • ½ ts pepper
 • ½ ts hornsalt

Slik gjør du det:

 1. Smelt sukker, sirup og smør i en kjele. Rør sammen alt til sukkeret er rørt helt inn og smøret helt smeltet.
 2. Ha blandingen i en bakebolle. Tilsett krydder og mel. Rør sammen mens du sper på med fløte. Du skal ha en jevn deig når alt er blandet sammen. Bruker du kjøkkenmaskin kan det hende du må bruke hendene for å samle deigen før du starter å jobbe med den.
 3. Sett ovnen på 200 grader.
 4. Del deigen i flere mindre emner. Rull dem ut til lange pølser og del i små biter som du ruller til kuler. Legg kulene med litt mellomrom på et stekebrett med bakepapir.
 5. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter.
 6. Avkjøl på rist før servering. Oppbevar i en egnet kakeboks.
 7. Nyt!
You may also like
Bakst

Sjokoladekjeks med Ganache

1 Mins read
Hvis du ikke er så veldig begeistret for de tradisjonelle julekakene eller du bare har lyst til å prøve deg på noe… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a70ebc76b8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

Grinchen Cookies

1 Mins read
Når julen ringer inn er det viktig å huske på at alle skal bli inkludert og at ingen skal føle seg alene… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a70ebca116', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Pepperkakesnacks med Dumle

1 Mins read
Det er ikke alle som ønsker å bruke flere timer på kjøkkenet til jul. Er du en av disse eller har du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a70ebcc948', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: