Middag

Innbakt and i sursøt saus

1 Mins read

And er noe av det beste jeg vet. Vi spiser det dessverre altfor sjeldent, noe som bidrar til at de gangene vi har and på bordet smaker det ekstra godt! Det er lite som slår denne klassikeren som jeg gjentatte ganger bestiller på asiatiske restauranter, nemlig innbakt and i sursøt saus.

Heldigvis er det ikke så komplisert å lage denne take away favoritten hjemme, bare se her!

Innbakt and i sursøt saus (4 pers.)

Ingredienser:

 • 2 stk andebryst
 • 80 g mel
 • 50 g maisenna
 • 2 ts femkrydder / fivespice
 • 1 egg
 • Olje til steking/fritering

Saus:

 • 1 dl vann
 • 1 dl ketchup
 • 1,5 ss sukker
 • 2,5 ss oystersaus
 • 1 ss eddik
 • ½ ss maisenna
 • 1 brokkoli
 • 1 rødløk
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 gulrøtter
 • 1 liten rød paprika
 • Ris til servering
 • Sesamfrø

Slik gjør du det:

 1. Skjær andebrystene i tynne remser. Ha de i en bolle. Tilsett egget og bland anda godt med egget.
 2. Varm godt med olje i en gryte.
 3. Ha mel, maisenna og fremkrydder i en bolle. Rør alt godt sammen. Ha det over alle kjøttbitene og bland det godt sammen.
 4. Frityr i et par minutter til de blir sprø og gylne. Legg på en rist eller på et kjøkkenpapir så oljen får rent litt av.
 5. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Sett til side. Kutt opp alle grønnsakene til ønsket størrelse og finhakk hvitløken.
 6. Varm opp litt olje i en høy stekepanne. Fres hvitløken i 30 sekunder før du tilsetter brokkolibukettene, gulrøttene, løken og paprikaen. La det frese på høy varme i 2-4 minutter. Legg grønnsakene over i en skål.
 7. Hell over sausen i stekepanna. La den stå på medium varme i 2-3 minutter. Når sausen begynner å tykne har du oppi grønnsakene og anda. Rør godt så alt blir dekket av sausen. La det få stå i et par minutter så alt blir varmt.
 8. Server med kokt ris og strø gjerne noen sesamfrø over.
 9. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518ce0f9b2f2', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518ce0f9d597', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518ce0f9f648', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: