Middag

Soppgryte med bacon

1 Mins read

Sopp er kanskje ikke det man forbinder aller mest med barnevennlig mat, men jeg synes det passer perfekt i enkle, billige middagsretter. Gjerne for å kutte ned på kjøttbruken i retten. Her hjemme er trikset å kutte soppen i små biter slik at det ikke blir store, litt soggy munnfuller for barna å spise, og det har faktisk vist seg å være en sikker vei her. og at det kanskje ikke bare er soppsmaken som dominerer retten, men at den er i kombinasjon med andre sterke, gode smaker! Sopp og bacon har blitt en sikker vinner!

Soppgryte med bacon (4 pers.)

Ingredienser:

 • 340g tørr perlecouscous
 • 3 hvitløksfedd
 • 300g baconterninger
 • 2 løk
 • 500g sjampinjong
 • 1 squash
 • 1 beger creme fraiche
 • 125 g spinat
 • 1 stk grønnsaksbuljongterning
 • 4 ss soyasaus
 • 8 dl vann
 • Smør til steking

Slik gjør du det:

 1. Kok opp ca. 8 dl vann sammen med grønnsaksbuljong. Tilsett perlecouscous og la det koke i ca. 15 minutter, hell av overflødig vann.
 2. Finhakk løk og hvitløk. Skjær sopp og squash i biter.
 3. Varm opp en stekepanne. Stek baconet uten olje/smør i 2-3 minutter. Tilsett en kladd smør og sopp. Stek i ny 3-4 minutter.
 4. Tilsett løk, hvitløk og squash. La det steke i 4-5 minutter.
 5. Ha i soyasaus, perlecouscous og creme fraiche. Bland alt godt sammen og varm opp.
 6. Hell i spinaten og rør det inn i soppgryta til spinaten har falt sammen. Smak til med salt og pepper.
 7. Server som den er.
 8. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a73f5302a8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a73f531b5f', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Svensk Kjøttbollegryte

1 Mins read
Raske, enkle hverdagsmiddager er et must i en hektisk hverdag! Test ut denne svenske Kjøttbollegryta som kommer til å bli en skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a73f5330a1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Translate »
%d bloggers like this: