Uncategorized

Monogolsk biff

1 Mins read

Mongolsk biff er en digg wok med asiatiske smaker. Lett friterte biffstrimler dekket i en smaksrik, klebete saus med grønnsaker servert med kokt ris.

Mongolsk Biff (4 pers.)

Ingredienser:

 • 300-450 g biffstrimler
 • 1 ts olje + til steking
 • 1 ts soyasaus
 • 1 ss maisenna + ca. 80g til coating
 • 2 ss brunt sukker
 • 0.6dl varmt vann
 • 0.6dl soyasaus m/mindre salt
 • 1 ts revet ingefær
 • 1-2 ts chiliflak
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 ss maisenna + 1 ss vann
 • 2 vårløk
 • Ris og sesamfrø til servering

Slik gjør du det:

 1. Mariner biffen i 1 ts olje, 1 ts soyasaus og 1 ss maisenna i minst 1 time. Kna alt sammen og sett kjølig.
 2. Ha ca. 80 g maisenna på en tallerken. Varm opp godt med olje i en høy stekepanne, oljen skal dekke bunnen av stekepanna med et tynt lag. Vend biffstrimlene i maisennaen på tallerken til de er helt dekt og stek de i rundt 30-60 sekunder på hver side til de er gjennomstekt. Legg kjøttet til side.
 3. Rør brunt sukker ut i varmt vann før du blander inn soyasaus. Har du ikke soyasaus med mindre sukker kan du gjerne ta litt ekstra vann og sukker, smak deg frem slik at sausen ikke blir for salt. Sett sausen til side.
 4. Varm litt mer olje i samme stekepanna som du steke biffstrimlene i. Fres finhakket hvitløk, revet ingefær og chiliflak i 30 sekunder.
 5. Tilsett sausen du lagde i trinn 3. La småputre i 2-3 minutter før du tilsetter maisenna rørt ut i vann.
 6. Skjær vårløken diagonalt. Ha vårløk og biff i sausen, og rør godt så alt får saus på seg. Sausen skal nå være klissete og klebe seg til kjøtt og grønnsaker.
 7. Server med et lite dryss av sesamfrø til f.eks. kokt ris eller med andre grønnsaker i bao buns.
 8. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651379c91bea2', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651379c91d3d0', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651379c91eb7c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: