Ukategorisert

Vegetar Biryani på 25 minutter

1 Mins read

Biryani er en enkel, smaksrik og ikke minst populær matrett fra det indiske kjøkkenet. Denne herligheten lager du fint på under en halvtime og med helt enkle ingredienser. Tilpass styrken dine egne smaksløker, jeg bruker bare en halv grønn chili når jeg lager denne til barna.

Vegetar Biryani (4-5 pers)

Ingredienser:

 • 1 løk
 • 3 hvitløksfedd
 • ½-1 grønn chili 
 • 3 gulrøtter, revet
 • 150g erter, frosne
 • 3 dl ukokt ris
 • 2-3 ss vann
 • 3 ss garam masala
 • 2 ts gurkemeie
 • 1 ts salt
 • 50 g cashewnøtter
 • Olje til steking
 • Naanbrød og yoghurt naturell til servering

Slik gjør du det:

 1. Kok risen som anvist på pakken. Sett til side når den er ferdig.
 2. Finhakk løk og stek på middels varme i en høy stekepanne med litt olje. Stek til løken er myk, cirka 4 minutter.
 3. Tilsett finhakket chili og hvitløk. Stek i 1 minutt.
 4. Tilsett krydder og vann. Rør alt godt sammen før du rører inn revet gulrot.
 5. Hell i den kokte risen, erter og cashewnøtter. Bland alt godt sammen og la stå i 5-10 minutter så smakene får satt seg og alt bli gjennomvarmt.
 6. Smak til med mer krydder hvis ønskelig.
 7. Server med naanbrød og yoghurt.
 8. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6652a42c0', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagVegetar

Thai Red Curry Nudler

1 Mins read
Thai Red Curry Nudler har blitt en av mine favorittretter når jeg har dårlig tid, men har lyst på noe med mye… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6652a5e30', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6652a7851', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: