Ukategorisert

Kanelboller med kremost

1 Mins read

Kanelboller er noe av den beste gjærbaksten som finnes! Men har du noen gang prøvd disse godbitene i langpanne dekket med deilig, søt kremost? Det er bare Så godt, og må virkelig prøves!

Kanelboller i langpanne med kremost

Ingredienser:

 • 5 dl melk
 • 1 pose tørrgjær
 • 150g sukker
 • 1kg mel
 • 1,5 ss kardemomme
 • 1 egg + 1 til pensling
 • 1 ts salt
 • 120 g smør, romtemp.
 • Ca.150 g smør, romtemp
 • 100 g brunt sukker
 • 2-3 ss kanel
 • 150g kremost
 • 100 g Melis
 • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det:

 1. Ha alle ingredienser i en bakebolle.
 2. Rør egget ut i melka og spe forsiktig på mens kjøkkenmaskinen elter på medium hastighet.
 3. Når det har blitt en jevn og fin deig, la deigen elte i cirka 6-8 minutter. Tilsett det romtempererte smøret i terninger. Elt noen minutter til.
 4. Sett til heving i cirka 1 time.
 5. Rør sammen smør, brunt sukker og kanel i en bolle. Pass på at alt er godt blandet. Sett til side. Gjør klar en langpanne med bakepapir eller smør.
 6. Kjevle deigen ut på en melet overflate til et rektangel. Fordel smørblandingen utover deigen og rull den forsiktig sammen til en pølse. Bruk en skarp kniv eller deigskrape til å dele opp pølsa i like store boller. Legg kanelbollene over i langpanne med noe mellomrom mellom hver bolle.
 7. La det heve i cirka 1 time. Sett ovnen på 220 grader.
 8. Pensle bollene med egg. Stek midt i ovnen i rundt 12-15 minutter.
 9. Ta ut og avkjøl helt.
 10. Bland sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smør på bollene før servering.
 11. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Snickers Milkshake

1 Mins read
Milkshake er alltid godt! Til at det egentlig er så enkelt å lage skal jeg innrømme at vi er utrolig dårlig på… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651397c9e99e3', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Raske Brownie Cookies

1 Mins read
Skal du ha besøk om 30 minutter og trenger noe lett å servere? Eller er du kanskje bare fysen på noe skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651397c9eaf52', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Grove Pitabrød

1 Mins read
Pitabrød er et stykke svært luftig rundstykke som kan brukes til så mangt! Disse er perfekte som en erstatter for brødskiva i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651397c9ec23b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: