Vegetar

Alt-i-ei-gryte: Tomat Risoni

1 Mins read

Her kommer en rask, enkel og billig middag!

Har du vært borti risoni (orzo)før? Ikke? Da er det på tide å prøve det nå! Dette er kort fortalt pasta i risform.

Med enkle ingredienser som tomater (kan erstattes med hakkede tomater), rødløk og hvitløk, kan du lage en rask og smakfull middag med lite oppvask! Risoni (orzo) kommer til å bli en hit på middagsbordet blant barna!

TIPS!

Bruk kjøtt eller kylling fra middagen i går til å spe på gryteretten. Denne er helt fantastisk med revet kylling!

Alt-i-ei-gryte: Tomat Risoni

Ingredienser (4-6 pers):

 • 500g tomater
 • 1 rødløk
 • 3-4 hvitløksfedd
 • 1 rød chili
 • 1 L grønnsaksbuljong
 • 500g risoni (orzo)
 • Olje til steking
 • Friske urter og revet ost til servering

Slik gjør du det:

 1. Gjør klar alle ingrediensene. Finhakk rødløk, chili og hvitløk. Del tomatene i passe store biter.
 2. Varm opp litt olje i en gryte. Ha i rødløken. La den frese i 4-5 minutter.
 3. Tilsett chili og hvitløk. Fres i 1 minutt.
 4. Rør inn risoni/orzo. Hell i buljongen og rør alt godt sammen.
 5. Kok opp og la det koke i 10-15 minutter, eller til vannet har trukket inn i risonien og den er blitt myk. Trenger du mer vann kan du fylle på dette.
 6. Ta vekk fra plata. Strø på friske urter og revet parmesan. Sett hele gryta på bordet ved servering.
 7. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a65df8f8ba', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagVegetar

Thai Red Curry Nudler

1 Mins read
Thai Red Curry Nudler har blitt en av mine favorittretter når jeg har dårlig tid, men har lyst på noe med mye… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a65df92500', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a65df951f3', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: