AnnetBakst

Salte Kjeks

1 Mins read
Jump to Recipe

Det å lage egne kjeks til ostefatet eller gåturen er slettes ikke vanskelig. Denne oppskriften gir deg sprø, salte kjeks som minner om den kjente favoritten Ritz. Lag en batch til deg selv eller pakk inn i en cellofanpose som du kan gi bort til vert- eller vertinnegave!

Salt kjeks

Ingredients
  

 • 350 g mel
 • 120 g kaldt smør
 • 3 ts bakepulver
 • 1 ss sukker
 • 1 ts salt
 • 1,5 dl vann
 • 2-3 ss ss olje
 • 100 g smeltet smør
 • 2-3 klyper Maldonsalt

Instructions
 

 • Start med å kjøre smør, sukker, bakepulver, 250 g mel og salt i en food processor.
 • Tilsett olje og vann. Kjør til du har en klissete deig.
 • Ha over i en bolle. Ha over resten av melet og kna det til det blir en fast deig.
 • Sett ovnen på 200 grader. Gjør klar to stekebrett med bakepapir.
 • Kjevle ut deigen på benken med litt mel. Bruk en pepperkakeform eller et glass til å stikke ut ønsket form på kjeksen. Legg den over på stekebrettet. Stikk hver kjeks et par ganger med en gaffel.
 • Stek midt i ovnen i 10-12 minutter.
 • Smelt smøret til kjeksen er ferdig i ovnen. Når du har tatt ut kjeksen av ovnen kan du pensle de med smeltet smør og drysse forsiktig over maldonsaltet.
 • La den avkjøle seg litt før servering. Oppbevar i en lufttett boks.
 • Nyt!
You may also like
Bakst

Sjokoladekjeks med Ganache

1 Mins read
Hvis du ikke er så veldig begeistret for de tradisjonelle julekakene eller du bare har lyst til å prøve deg på noe… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a64372186b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

Grinchen Cookies

1 Mins read
Når julen ringer inn er det viktig å huske på at alle skal bli inkludert og at ingen skal føle seg alene… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a643724662', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Kjeks til Halloween

1 Mins read
Halloween er om bare noen få dager, men det er enda ikke for sent å lage noen skumle småkaker eller kjeks som… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a643726090', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Translate »
%d bloggers like this: