KakerKaker og Dessert

Gresskarkake med ostekrem

1 Mins read

Innmaten til et gresskar kan brukes til så mangt. Gresskar er ikke bare fine som dekorasjonsgresskar og gresskarlykter, de er også utrolig gode i matlaging. Gresskarpure er et godt eksempel på dette. En enkel gresskarpure kan brukes til så mye rart, og denne oppskriften er et godt eksempel på det.

Her bruker vi kjøttet i gresskaret som nå er gjort om til pure (kok gresskarbiter møre, mos med en stavmikser) til å lage en skikkelig saftig kake.


Gresskarkake

Ingredienser:

 • 280 g mel
 • 4 stk egg
 • 450 g gresskarpure
 • 1,5 dl olje
 • 350 g sukker
 • 1 ts natron
 • 1 ts bakepulver
 • 3 ts kanel
 • ½ ts salt
 • ½ ts ingefær
 • ½ ts muskat
 • ½ ts nellik
 • 1 ts vaniljesukker

Ostekrem:

 • 200 g melis
 • 200 g smør, romtemperert
 • 2 ts vaniljesukker
 • Ca. 150 g kremost
 • Pekannøtter

Slik gjør du det:

 1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
 2. Bland sammen alt det våte i et desilitermål.
 3. Rør inn de våte ingrediensene litt etter litt til du sitter igjen med en jevn røre.
 4. Ha røra i en smurt langpanne (eller dekket med bakepapir).
 5. Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader. Kaka skal stå midt i ovnen i ca. 30 minutter.
 6. La kaka avkjøle seg helt
 7. Visp sammen melis, smør, kremost og vaniljesukker. Smør det utover kaka.
 8. Ha på pekannøttene.
 9. Server!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139717ca264', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

17.mai Red & Blue Velvet Kake

1 Mins read
Det nærmer seg 17.mai og i den forbindelse er det mye baking og matlaging rundt om i landet. Dette er tross alt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139717cc927', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

Klassisk Langpanne Sjokoladekake

1 Mins read
Gjør klar til fest med denne enkle, klassiske sjokoladekaka! Eller kanskje du skal bake til skoleavslutningen, loppemarkedet eller 17.mai? Dette er kaka… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139717cf00b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: