Enkle Dumplings

766

Det asiatiske kjøkkenet er et av de mest spennende og interessante kjøkkenene. Med sine eksotiske smaker og alle kombinasjonene av søtt og sterkt fascinerer meg. Har jeg først fått opp øynene for et kjøkken kan jeg fort havne i den fella at 4 av 7 middager er f.eks. asiatiske, før jeg klarer å variere litt igjen. Om dette er fordi jeg synes det er så utrolig morsomt eller om det er for å faktisk få brukt opp alle råvarene som kanskje er typisk akkurat dette kjøkkenet, det kan nok diskuteres!

Dumplings spiste jeg faktisk for aller første gang i år 2020. Jeg har alltid syntes det så godt ut, og at det virket spennende på smak. Sjansen har liksom ikke bydd seg noe særlig før jeg prøvde det tidligere i år, og da prøvde dumplings tilberedt i stekepanne. Smakene var der så absolutt, men den lille crispyheten man får var ikke helt forventet. Så derfor har jeg prøvd å lage egne dumplings og heller tilberede de i bambussteamer. Resultatet jeg fikk er jeg utrolig fornøyd med, og det var ikke en eneste dumpling igjen etter denne middagen!


Enkle dumplings

Ingredienser:

 • 2,5 dl mel
 • 1 dl vann
 • 1 pk kjøttdeig
 • 3 hvitløksfedd
 • 2 ss soyasaus
 • 2 vårløk
 • 1 rød chili
 • 1 ts olje

Slik gjør du det:

 1. Finhakk vårløk, hvitløk og chili. Bland det sammen med kjøttdeig, olje og soyasaus.
 2. Kok opp vannet i en vannkoker eller kjele. Kjør det sammen med melet i en food processor til det blir en deig (eventuelt klumper som du kan presse sammen til en fast deig).
 3. Del deigen i tre klumper og pakk to av de inn i plast og putt i kjøleskapet.
 4. Kjevle ut deigen du har igjen på en melet overflate. Deigen skal ikke være mer enn et par millimeter tykk. Stikk deretter ut rundinger (jeg brukte et stort kjøkkenglass).
 5. Ha ca. 1 ts fyll midt i deigsirkelen. Dypp fingeren i litt vann og smør på kanten av halve sirkelen, vannet skal fungere som lim. Brett deretter kanten mot deigen mot hverandre og klem kantene sammen slik at de limer seg sammen. Pass på at du har klemt tett hele veien så ingenting renner ut.
 6. Legg de ferdige dumplingsene på en tallerken og putt i kjøleskapet, mens du gjentar prosessen til deigen og kjøttet er brukt opp.
 7. Ha dumplingsene over i bambussteameren. Fyll en stekepanne med vann og plasser steameren nedi stekepanna. Skru plata på høy varme til vannet begynner å småkoke, og slå deretter ned varmen. La steame i 10-15 minutter.
 8. Server med sursøtsaus og/eller hoisinsaus og oppkuttede grønnsaker (vi bruker gulrøtter og agurk).
 9. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: