KakerKaker og Dessert

17.mai Red & Blue Velvet Kake

1 Mins read

Det nærmer seg 17.mai og i den forbindelse er det mye baking og matlaging rundt om i landet. Dette er tross alt barnas dag og burde virkelig feires med god stemning, mat og drikke!

Lag disse morsomme kakene til gjestene! Dette er et lag med blue velvet, et med kremost og et lag med red velvet toppet med friske bær. Med andre ord en ganske god og luftig sjokoladekake med fargene i det norske flagget.

Jeg lager disse som dere ser på bildet i porsjoner også lager jeg cakepops av restene. Men det går selvfølgelig også an å legge hele kakebunnene på hverandre slik at du har en stor kake!

Red & Blue Velvet Kake

Ingredienser (2 stk 15 cm former):

 • 55g mykt smør
 • 150g sukker
 • 1 egg
 • 130g mel
 • 2 ss bakekakao
 • 1 ts natron
 • 1,2 dl melk + 1 ss sitronsaft/eddik
 • Blå konditorfarge (bruk de som er kjøpt i bakebutikken som f.eks. progel eller cacas sine, ikke de du finner på matbutikken)
 • Rød konditorfarge

Kremost

 • 60g mykt smør
 • 60g kremost, romtemp
 • 130g melis
 • 1 ts vaniljesukker
 • Friske bær og spiselige blomster til pynt

Slik gjør du det:

 1. Bland melk med sitronsaft/eddik, la det stå på benken i 10-15 minutter slik at melken begynner å tykne.
 2. Sett ovnen på 180 grader. Smør 2 kakeformer.
 3. Visp sukker og smør hvitt.
 4. Tilsett egget.
 5. Spe på med de tørre ingrediensene og melken til du har en jevn røre.
 6. Fordel røra i to boller. Ha blå konditorfarge i den ene røra og rød farge i den andre. Bland det godt sammen slik at kakerøra får farge. Ha røra i hver sin kakeform.
 7. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl helt.
 8. Rør sammen alle ingrediensene til kremosten. Ha den i en sprøytepose.
 9. Ta en skarp kjøkkenkniv og skjær av toppen av begge kakebunnene, slik at de blir helt flate. Bruk en rund kakestikker/pepperkakeform og stikk ut 3-4 sirkler fra hver kakebunn.
 10. Ta kremost på hele overflaten av de blå kake sirklene du har laget. Legg de røde kakene oppå kremen på de blå kakene. Pynt toppen med litt mer kremost og friske bær.
 11. Sett de kjølig til servering.
 12. Nyt!
You may also like
KakerKaker og Dessert

Grinchen Cookies

1 Mins read
Når julen ringer inn er det viktig å huske på at alle skal bli inkludert og at ingen skal føle seg alene… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a60fce33bc', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a60fce473e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a60fce5909', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: