Fløtekarameller

592

Til tross for at jeg ikke er en veldig stor godtefant så synes jeg det er utrolig morsomt å lage mitt eget godteri. Og fløtekarameller var det første jeg begynte å lage selv, og har siden jeg startet operasjon “karameller til jul” for 4-5 år siden sammen med mannen laget det hvert år. Oppskriften har forandret seg noe siden første gang vi prøvde første og beste oppskrift vi fant på nettet, til en som har blitt “vår”. Så med god hjelp fra mannen som prøvekanin (og ikke minst støttespiller) har jeg derfor kommet frem til denne herlige oppskriften som vi har benyttet oss av de siste årene.


Fløtekarameller

Ingredienser:

 • 2 dl kremfløte
 • 2 dl sukker
 • 3 ss vaniljesukker
 • Ca. 2 dl sirup / ½ boks
 • 2-3 ss smør

Slik gjør du det:

 1. Start med å ha fløte, sukker og sirup i en kjele. Jeg bruker som oftest lys sirup, men man kan fint blande eller bare bruke mørk også.
 2. Sett kjelen på medium til høy varme. La den koke opp og småkoke i 20-25 minutter. Husk å rør jevnlig.
 3. Rør inn vaniljesukker og smør uten å ta blandingen av plata.
 4. La blandingen stå å småkoke til den begynner å bli seig. Blandingen er ferdig når man får ønsket resultat fra dråpetesten.
 5. Dråpetesten sjekker om karamellen er kokt lenge nok og kommer til å stivne og bli fast hvis du setter blandingen kjølig. Denne testen utfører du enkelt ved å ta en skål eller et glass med kaldt vann. Ta en dråpe av karamellblandingen og ha oppi vannet. Når blandingen er avkjølt (et par sekunder etter du har sluppet den i vannet) så tar du den opp i hånda og prøver å rulle den. Karamellen er ferdig når du kan rulle en fast liten kule av karamelldeigen.
 6. Ha bakepapir i en brødform og hell blandingen over.
 7. La stå kjølig i 15-30 minutter. Ta ut og del opp i ønsket størrelse på karamellene, og sett deretter tilbake på et kjølig sted i minst en time.
 8. Pakk inn hver bit i litt cellofan eller bakepapir. Legg i en serveringsskål.
 9. Server.

Join the Conversation

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: