Middag

Helstekt kalkun med stuffing

1 Mins read

Kalkunkjøtt er noe jeg gjerne skulle ha spist oftere. Det saftige kjøttet og den gode smaken gir et skikkelig deilig måltid. Vi spiser som oftest kalkun kun ved juletider. Ved første søndag i advent er det helstekt kalkun med stuffing som står på menyen.


Hel kalkun med stuffing

Ingredienser:

 • 1 kalkun (3-6 kg)
 • 6 dl ris (ukokt)
 • 400 g bacon
 • 250 g smør (+ ekstra til steking)
 • 2 løk
 • 4 stangselleri
 • 200g valnøtter
 • 4 bunter persille
 • 1-2 hvitløksfedd (kan sløyfes)
 • 3 ts timian
 • 2 ts salvie
 • 1.5 ts merian
 • 4 ts salt
 • ½ ts pepper

Slik gjør du det:

 1. Kok ris som anvendt på pakken.
 2. Skjær baconet i små biter og stek med litt smør. Ha bacon og stekefett i den ferdigkokte risen.
 3. Finhakk løk. Fres den i samme stekepanne som baconet med en kladd smør til den er blank. Ha i løken og stekefettet over i den ferdigkokte risen.
 4. Smelt resten av de 250 g smøret i stekepanna og hell det over risen. Bland godt.
 5. Hakk valnøtter og persille. Skjær opp stangselleri og press hvitløk. Ha alt dette pluss krydderne i risen og bland godt.
 6. Fjern innvollene og tørk kalkunen godt med tørkepapir både utenpå og inni.
 7. Ha så mye av risblandingen du kan inn i selve kalkunen. Legg en kladd smør over stuffingen og knyt sammen bena til kalkunen med litt hyssing. Stuffingen som blir til overs setter du til side og serverer som ekstra tilbehør senere.    
 8. Legg en smørklatt oppå kalkunen etter å ha smurt den raskt over hele kalkunen. Sett inn et steketermometer på den tykkeste delen av kalkunen så du kan følge med på kjernetemperaturen.
 9. Sett inn i ovnen på 160 grader, la den stå cirka 30 minutter per kg. Eller sett den inn på 75-100 grader og la den stå til den har nådd en kjernetemperatur på ca. 70 grader.
 10. Ta ut kalkunen, ta ut stuffingen og skjær av kjøttet, start med brystfileten. Legg kjøttet og stuffingen over på et serveringsfat.
 11. Server sammen med poteter, grønnsaker, ekstra stuffing og stekesjy som saus.
 12. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a718920dc8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a71892281d', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Svensk Kjøttbollegryte

1 Mins read
Raske, enkle hverdagsmiddager er et must i en hektisk hverdag! Test ut denne svenske Kjøttbollegryta som kommer til å bli en skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a718923e32', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: