AnnetDrikke

Hjemmelaget Julete

1 Mins read

Te er noe som virkelig hører til den kalde sesongen. Deilige dufter og smakfulle og varmende smaker. Alt ved te bare byr på kos og hygge! I år har jeg også da laget min egen julete! Så etter utallige kopper te har jeg endelig kommer frem til denne oppskriften som jeg er så utrolig fornøyd med!

Juleteen smaker jul og dufter jul, akkurat slik julete skal gjøre. Den er laget med alle krydderne og smakene jeg forbinder med julete, og den er rett og slett perfekt. Julete er en perfekt julegave og/eller vert/vertinnegave. Siden den er så utrolig god og passer perfekt til så mye så har jeg valgt å lage en stor oppskrift.

Kos deg med teen!


Julete

Ingredienser:

 • 200 g svart te
 • 5 g allehånde, hel
 • 12 kanelstenger, hel
 • 30 g nellik, hel
 • 8 stk stjerneanis, hel
 • 30 g grønn kardemomme, hel
 • 4 appelsiner, revet skall
 • 2 klementiner, revet skall
 • 4 vaniljestenger

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 100 grader.
 2. Rasp opp skallet på appelsinene og klementinene. Ha det godt spredt på et bakepapir eller i en ildfastform.
 3. Del vaniljestengene på langs. Kutt de deretter i små biter. Ha det sammen med appelsin/klementin skallet.
 4.  Sett det midt i ovnen i cirka 15 minutter. Skallet og vaniljestangen skal være helt tørket når det er ferdig.
 5. Knus resten av ingrediensene, utenom teen, i en morter eller del med en kniv. Husk at bitene skal være små nok til at det kan blandes jevnt sammen, men ikke så smått at bitene detter ut av en tesil.
 6. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle.
 7. Ha teen i en boks eller f.eks. små cellofanposer med et fint bånd hvis det er gave.
 8. Nyt!
You may also like
Bakst

Sjokoladekjeks med Ganache

1 Mins read
Hvis du ikke er så veldig begeistret for de tradisjonelle julekakene eller du bare har lyst til å prøve deg på noe… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a7317032bb', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

Grinchen Cookies

1 Mins read
Når julen ringer inn er det viktig å huske på at alle skal bli inkludert og at ingen skal føle seg alene… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a731705187', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Pepperkakesnacks med Dumle

1 Mins read
Det er ikke alle som ønsker å bruke flere timer på kjøkkenet til jul. Er du en av disse eller har du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a731706be5', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: