Ukategorisert

Herlig Hverdagsbrød

1 Mins read

Brød er nok det de aller fleste av oss spiser og/eller serverer opptil flere ganger i uka. Det finnes utrolig mange brødsorter der ute, og ferskt brød med en skikkelig sprø skorpe kommer nok alltid til å være min store favoritt. Denne brødoppskriften er en matpakkeslager hos gutta mine. Den er utrolig enkel å lage, og den er stor nok til å lage 3 store brød eller 6 mellomstore brød. Oppskriften egner seg også godt til å fryses ned.

Herlig Hverdagsbrød

Ingredienser 6 stk middels storebrød:

 • 700g hvetemel + litt ekstra
 • 300g fullkornsmel
 • 250g havregryn
 • 1 pk ferdig brødmix
 • 1 pk tørrgjær
 • 3 egg + 1 til pensling
 • 2 ts salt
 • 6 dl vann
 • 6 dl melk + 2 ss til pensling
 • 4 ss mørk sirup
 • 150g smør

Slik gjør du det:

 1. Smelt smøret i en kjele. Varm opp melk og vann i en annen kjele til det er fingervarmt.
 2. Bland alle ingrediensene i en stor bakebolle. Jeg anbefaler at du først blandet det våte, og sper på med de tørre ingrediensene.
 3. Elt i cirka. 10 minutter.
 4. Gjør klar brødformer eller et stekebrett med bakepapir.
 5. Ha deigen på kjøkkenbenken med litt ekstra mel. Kna den godt og rull den ut til 3 store brød eller 6 mellomstore brød. Legg de i formene eller på stekebrettet.
 6. Hev i 45-60 minutter.
 7. Forvarm ovnen på 200 grader. Pisk sammen egg og melk. Pensle brødene lett med melkeblandingen.
 8. Stek midt i ovnen i ca. 45-50 minutter.
 9. Avkjøl på rist før du skjærer den opp og serverer. Dette brødet egner seg også godt til å fryse ned!
 10. Nyt!
You may also like
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-657303caa7fb8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-657303caa973c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-657303caab007', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d