Middag

Kalkunfilet med hasselbackpoteter og grønnkålchips

1 Mins read

Kalkunkjøtt er utrolig saftig hvis man steker det ordentlig. Har du noen gang prøvd å steke kalkun i stekepose? Det gjør at kjøttet blir utrolig saftig og mørt! Kalkunfilet ovnsbakt i stekepose servert med hasselbackpoteter og crispy grønnkålchips er en velsmakende og enkel middagsrett som kan imponere selv den mest kresne gjest!


Kalkunfilet med hasselback poteter og grønnkål chips

Ingredienser:

 • Ca. 800 g kalkunfilet
 • I pk grønnkål (ca. 200 g)
 • 6-8 kokefaste poteter
 • Rosmarin
 • Salt og pepper
 • Olje

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 210 grader.
 2. Vask og tørk av potetene. Skjær tynne skiver av poteten, men ikke skjær helt igjennom. Synes du det er vanskelig å ikke skjære helt av når du skal skjære i tynne skiver, ha noe på hver side av poteten som hindrer deg i å skjære igjennom. Jeg legger alltid en spisepinne på hver side av poteten.
 3. Legg potetene forsiktig i en ildfast form. Ha litt olje over og dryss over med salt og rosmarin.
 4. Sett den ildfaste formen midt i ovnen. Her skal den stå i 50-60 minutter.
 5. Kna kalkunen inn med litt olje, salt og pepper. Putt den deretter inn i en stekepose. Legg den i en ny ildfastform. Sett inn ved siden av potetene når det har gått 10-20 minutter. Kalkunen skal stå i ca. 40 minutter, eller til den når en kjernetemperatur på 68-70 grader.
 6. Gjør klar grønnkålen. Vask grønnkålen og riv den i grove biter. Legg den på et stekebrett. Dryss litt olje og litt salt over.
 7. Ta ut kalkunen og potetene for å la det hvile litt. Sett stekebrettet med grønnkål inn i ovnen og la det stå i ca. 10 minutter. Men pass på, det brenner seg fort!
 8. Skjær opp kalkunen, legg alt på et serveringsfat. Og server.
 9. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651386c580fa4', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651386c58257d', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651386c583929', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: