Kalkunfilet med hasselbackpoteter og grønnkålchips

1.1K

Kalkunkjøtt er utrolig saftig hvis man steker det ordentlig. Har du noen gang prøvd å steke kalkun i stekepose? Det gjør at kjøttet blir utrolig saftig og mørt! Kalkunfilet ovnsbakt i stekepose servert med hasselbackpoteter og crispy grønnkålchips er en velsmakende og enkel middagsrett som kan imponere selv den mest kresne gjest!


Kalkunfilet med hasselback poteter og grønnkål chips

Ingredienser:

 • Ca. 800 g kalkunfilet
 • I pk grønnkål (ca. 200 g)
 • 6-8 kokefaste poteter
 • Rosmarin
 • Salt og pepper
 • Olje

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 210 grader.
 2. Vask og tørk av potetene. Skjær tynne skiver av poteten, men ikke skjær helt igjennom. Synes du det er vanskelig å ikke skjære helt av når du skal skjære i tynne skiver, ha noe på hver side av poteten som hindrer deg i å skjære igjennom. Jeg legger alltid en spisepinne på hver side av poteten.
 3. Legg potetene forsiktig i en ildfast form. Ha litt olje over og dryss over med salt og rosmarin.
 4. Sett den ildfaste formen midt i ovnen. Her skal den stå i 50-60 minutter.
 5. Kna kalkunen inn med litt olje, salt og pepper. Putt den deretter inn i en stekepose. Legg den i en ny ildfastform. Sett inn ved siden av potetene når det har gått 10-20 minutter. Kalkunen skal stå i ca. 40 minutter, eller til den når en kjernetemperatur på 68-70 grader.
 6. Gjør klar grønnkålen. Vask grønnkålen og riv den i grove biter. Legg den på et stekebrett. Dryss litt olje og litt salt over.
 7. Ta ut kalkunen og potetene for å la det hvile litt. Sett stekebrettet med grønnkål inn i ovnen og la det stå i ca. 10 minutter. Men pass på, det brenner seg fort!
 8. Skjær opp kalkunen, legg alt på et serveringsfat. Og server.
 9. Nyt!

Join the Conversation

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: