Frokost

Granola med knuste pepperkaker

1 Mins read

Har du liggende masse pepperkaker igjen fra jula? Begynner de kanskje å bli litt små tørre eller du begynner å bli lei av pepperkakene? Prøv å lag denne supergode granolaen med knuste pepperkaker! Ikke bare blir du kvitt pepperkakene på en smart måte uten å måtte kaste de, men du får en super god granola som kan strøs over yoghurten på morningen!

Granola med knuste pepperkaker

Ingredienser:

 • 300g havregryn
 • 100g hakkede mandler
 • 50g gresskarkjerner
 • 50g solsikkefrø
 • 1 appelsin, saften (kan erstattes med ca. 1 dl juice)
 • 200g pepperkaker, knust
 • 3-4 ss brunt sukke3
 • 3 ss honning
 • 4 ss smør
 • 1 ts nellik
 • 1 ts kanel
 • ½ ts ingefær
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ts kardemomme
 • ½ ts allehånde

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 150 grader og dekk et stekebrett med bakepapir.
 2. Bland sammen havregryn, mandler, gresskarkjerner og solsikkefrø i en bakebolle.
 3. Smelt saften fra en appelsin, brunt sukker, smør og honning i en liten kjele. Tilsett alt krydderet og rør godt. Ha alt sammen over i bakebollen og rør godt.
 4. Spre massen utover bakepapiret. Sett midt i ovnen og la stå i 20-30 minutter. Rør om cirka hvert 10 minutt.
 5. La granolaen avkjøle seg helt før du blander inn knuste pepperkaker. Ha granolaen over på en krukke eller lignende så holder den seg noen uker.
 6. Server med yoghurt eller melk, gjerne med en ts honning på toppen.
 7. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Potetpannekaker

1 Mins read
Å bruke opp matrestene er noe som gagner både miljøet og lommeboka. Vi pleier ofte å sitte igjen med et par poteter… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a8723599c8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Frokost

Granolastykker med sjokolade

1 Mins read
Granolastykker med sjokolade er perfekte for de som ikke rekker frokost eller trenger en rask matbit. De er små, men mektige og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a87235c11f', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
FrokostVegetar

Sunne, Supergode Bananpannekaker

1 Mins read
I dag er det pannekakedagen! Pannekakedagen feires i år med disse sunne og smakfulle bananpannekakene. Dette er en soleklar frokost og kveldsfavoritt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a87235e7f1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: