Middag

Kremet fiskesuppe

1 Mins read

Fiskesuppe er en rask og enkel måte å spise mer fisk på. Ofte trenger den ikke så mye fisk som man ellers ville ha trengt hvis man bare skulle ha filetene, også er det enklere å bruke flere typer fisk samtidig. Supper passer også perfekt til middagsmat når man skal rydde litt i grønnsaksskuffen!

Denne enkle og gode fiskesuppa her er storfavoritten til eldstemann her i huset. Han er til vanlig lite begeistret for hvit fisk, men i denne suppa gjør det ingenting om fisken er hvit eller rosa ned går det uansett! Den er rask å lage og kan fint lages når man kommer hjem fra jobb, for å spare enda mer tid kan man også skjære opp alle grønnsaker og fisk og ha klart i kjøleskapet, så er det bare å slå på plata og koke i vei!

Kremet fiskesuppe

Ingredienser:

 • 400g laks
 • 200g torsk
 • 150g frosne erter
 • 3 gulrøtter
 • 8-9dl fiskebuljong (2 terninger + vann)
 • 4 dl fløte
 • 3 ss mel  
 • 1 ss sitronsaft
 • ½ ts salt
 • ½ ts pepper
 • Gressløk til pynt

Slik gjør du det:

 1. Start med å skjære, kutte og måle opp slik at alt er klart. Hvor store biter du skjærer opp i er opp til deg.
 2. Finn deretter frem en litt stor kjele, og kok opp buljongen.
 3. Tilsett gulrot og la småputre i 5-6 minutter.
 4. Mål opp 1 dl fløte og bland sammen med melet. Dette er med for å tykne suppa. Ha det i kjelen og la det småkoke i 7-10 minutter.
 5.  Skru ned stekeplata til lav. Ha i fiskebitene og frosne erter. La det trekke i 5 minutter før du tilsetter resten av fløten og sitronsaften.
 6. Gi det et lite oppkok slik at alt blir varmt. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
 7. Dryss lit gressløk på toppen. Server gjerne sammen med brød. ‘
 8. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Enkel laksegrateng med makaroni

1 Mins read
Server en enkel fiskemiddag til hele familien med denne enkle laksegratengen. Denne er enkel å lage og mild i smaken så de… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651397ec56c8d', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukemeny

Ukemeny for Uke 1

2 Mins read
Nytt år, nye muligheter! Ukesmenyene er endelig tilbake igjen! Jeg vet de har vært savnet hos flere av dere, og det må… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651397ec5d8ce', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Laks i kokossaus

1 Mins read
Laks i kokossaus er en god fiskemiddag med et lite asiatisk-preg. Den er enkel å lage og ikke minst enkel å like!… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651397ec5fb8e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

2 Comments

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: