Middag

Grov Kyllingpai med fetaost

2 Mins read

Pai er en enkel og smakfull middag (eller dessert) som er lett og lage. Man kan ha hva man vil i en pai og er derfor en genial middag hvis man har en del rester eller ting i enten kjøleskapet eller i fryseren man gjerne skulle bli kvitt. Selv om jeg må innrømme at det er smuldrepai med blåbær som er pai-favoritten så er det denne kyllingpaien med fetaost som virkelig topper middagspaiene.

Bruk 10 minutter ekstra å lag deigen selv for å få den akkurat så grov og saftig som du selv vil ha den! Du kan også lage bunnen kvelden i forveien og la den ligge innpakket i plast i kjøleskapet. I denne oppskriften her har jeg også brukt gresk yoghurt i fyllet på paien, det på grunn av konsistensen og at den ikke er like bløt som for eksempel naturell yoghurt eller kesam. MEN man kan også benytte seg av disse produktene ved å legge de i en sil med kaffetrakter i 20-30 minutter først. Dette for at man skal få ut mye av fuktigheten så paibunnen ikke blir soggy når den trekker til seg all fuktigheten.

Håper du liker oppskriften!

Grov kyllingpai med feta

Ingredienser:

Deig:

 • 120g havregryn
 • 100g speltmel (eller hvetemel)
 • 1 ts salt
 • 150g kesam original
 • 2-5 ss vann
 • Smør/olje/fett til paiform

Fyll:

 • 1 kyllingfilet
 • 1 hvitløksfedd
 • 1 neve spinat
 • 100g fetaost
 • 7 egg
 • 100g gresk yoghurt
 • ½ rød paprika
 • 1 vårløk
 • ¼ ts chilikrydder (kan sløyfes)
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper
 • Olje/smør til steking

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 200 grader.
 2. Bland sammen alle ingrediensene til paideigen. Vent med vannet og spe på med vann hvis deigen blir for tørr, eventuelt litt mer mel hvis deigen er for klissete. Du kan også kjøre havregrynene i en blender hvis du vil ha en finere deig, jeg liker den litt grov så jeg bruker havregrynene som de er.
 3. Press deigen ut i en smurt paiform. Du kan også kjevle deigen ut mellom to stekepapir. Bruk en gaffel til å stikke hull rundt i paideigen, også oppetter kantene. Forstek i ovnen i 15 minutter.
 4. Stek kyllingfileten i biter i litt smør/olje sammen med et presset hvitløksfedd. Skjær opp paprika og vårløk. Bland egg, melk, yoghurt og krydder i en liten bolle.
 5. Ta ut paideigen etter 15 minutter. Strø kylling, paprika, vårløk, fetaost og spinat i bunnen og hell over eggeblandingen.
 6. Sett tilbake i ovnen i ca. 20-30 minutter.
 7. Server som den er eller med en god salat ved siden av.
 8. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6565cf268', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6565d0dea', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Svensk Kjøttbollegryte

1 Mins read
Raske, enkle hverdagsmiddager er et must i en hektisk hverdag! Test ut denne svenske Kjøttbollegryta som kommer til å bli en skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6565d2558', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: