Middag

Satay kyllingspyd

1 Mins read

Satay kylling er en av mine favoritter når det kommer til kylling! Disse satay kyllingspydene er nok på sitt ess en varm sommerdag tilberedt på grillen. Men det stopper oss ikke fra å lage denne herligheten på en mørk hverdag i vinterhalvåret! Det er vel kanskje nå som vi higer etter lysere tider og varme at mat som minner oss om sommeren er velkomne.

I oppskriften skriver jeg at kyllingen burde få minst en time i marinaden. I denne oppskriften vil jeg virkelig anbefale dere å marinere over natta, smaken blir så mye bedre når man lar kjøttet få marinere enda lengere. Jeg lager som oftest marinaden og legger kyllingen i mellom kl. 18-20 dagen før jeg skal ha den til middag. Da kommer virkelig de herlige smakene frem!

Satay kyllingspyd

Ingredienser:

 • 3-4 kyllingfilet
 • 300-350 g peanøttsmør
 • 1 lime
 • 4 ss olje
 • 1 hvitløksfedd, presset
 • 5 ss soyasaus
 • 3 ts spisskummen
 • 2 ts koriander
 • 1 ts sriracha

Slik gjør du det:

 1. Skjær kyllingfiletene i strimler.
 2. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland det godt sammen. Press ut saften av limen og riv litt av skallet for en fyldigere smak. Tilsett kyllingstrimlene og bland alt godt sammen.
 3. La det marinere i minst 1 time, men gjerne over natta for at smakene skal sette seg helt.
 4. Tre 2-4 kyllingstrimler på hvert grillspyd, og stek i en stekepanne med nonstick-belegg uten å bruke noen form for olje eller smør. De passer også ypperlig på grillen!
 5. Server som de er eller med en forfriskende indisk agurksalat.
 6. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fc5f9a7b7', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fc5f9bbf1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fc5f9cde8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: