MiddagUkemeny

Ukemeny – Uke 2

2 Mins read

Første uke av det nyåret er unnagjort og de fleste av oss gjøre seg klare for å ta fatt på uke 2. Denne ukemenyen fortsetter å fokusere på variasjon i hverdagen. Middagen skal være et samlepunkt og en hyggelig sammenkomst etter jobb og skole sammen med venner og familie. Lag gjerne middagen sammen, benytt tiden til å snakke sammen eller slipp barna til på kjøkkenet. Jo tidligere barna blir vant med kjøkkenutstyret og matlagingen, jo fortere kan de også få ansvaret for en middag i uka. Win-win for begge parter, du kommer hjem til ferdig middag og barnet får læringsutbytte og mestringsfølelse av å planlegge og lage et måltid til familien!

Men nå skal jeg slutte å skrive så mye om akkurat det, det kan jeg heller lage et eget innlegg om da jeg virkelig brenner for at barna også skal få slippe til på kjøkkenet! Så her kommer ukemeny for uke 2, send meg gjerne tilbakemelding på hva du synes og del den gjerne med venner og kjente!

Ukemeny – Uke 2:

Mandag – Mac n cheese m/ fisk

Tirsdag – Fiskesuppe m/brød

Onsdag – asiatiske kjøttkaker m/ wokgrønnsaker, sursøt, saus og ris

Torsdag – Kjøttboller m/ potetmos og grønnsaker (OBS! 2 linker, 1 til kjøttboller og 1 til potetmos)

Fredag – Ramen m/kylling

Lørdag – Pizza

Søndag – Vegetarlasagne

Uka består ikke bare av middager. Derfor har jeg valgt ut to oppskrifter jeg synes kan få skinne litt ekstra denne uka:

Ukens søteoppskrift: Vaniljemuffins

Ukens ekstra: Hjemmelaget Tacokrydder

Nedenfor finner du en total handleliste for alle de 7 middagene i denne ukas middagsmeny. Jeg forventer at salt, pepper, sukker, mel, 2-3 brødskiver og olje til steking er noe man har fra før. Noen har mest sannsynlig en eller flere av disse ingrediensene hjemme fra før av, noe som da bare gjør det billigere å følge ukas meny. Men for de som lurer, en handlekurv med de samme varene på handleliste kom på ca. 1081kr.

HANDLELISTE

Grønnsaker:

2 x hvitløk, hele

1 x sitron

1 x bunt vårløk

1 x pakke rød chili

1 x stk søtpotet

1 x pk. Gulrøtter

3 x gul løk

1 x pk spinat

1x pk sjampinjong (ca. 300g)

1 x pk frosne erter (150g)

1 x ingefær

1 x pk poteter

1 x wokmix

Meieriprodukter og egg:

1 x kartong med egg

1 x Melk 1L

1 x Creme Fraiche

1 x fløte 3 dl

1 x ostestykke (ca. 1kg)

1 x stekesmør (500g)

1 x ricotta beger

1 x 200g cheddar

Kjøtt, fisk og kylling:

1 x kjøttdeig (400g)

1 x laksefilet (ca.400g)

1 x torskefilet (200g)

1 x kyllingfilet (ca. 700 g)

1 x kyllingkjøttdeig

1 x lobnonbs

Bakevarer:

1 x tørrgjær

1 x pizzamel

Annet:

1 x soyasaus

1 x Ris

1 x pk kyllingbuljong

1 x pk fiskebuljong

1 x Sursøtsaus

1 x tomatpure

3 x hakkede tomater

1 x lasagneplater

1 x pk kavring

1 x pk eggenudler

1 x pepperoni (OBS eller annen pizzatopping)

1 x 500g makaroni

1 x pinjekjerner

Krydder og urter:

1 x garam masala

1 x spisskummen

Nyt Middagen!

You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ec7c200e4', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ec7c21df1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ec7c23486', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: